Trend report: De cargobroek

Gepubliceerd op 07-02-2024

Trend report: De cargobroek

Massaal hullen we ons weer in de broeken met grote klepzakken aan de zijkant. Laat je inspireren door deze trend uit de zero’s.

De cargo trend

Hoewel trends meestal terugkomen met een nieuwe stof of een ander silhouet, lijkt de cargobroek anno nu verdacht veel op de exemplaren zoals we die kennen uit de zeroes. Cargobroeken zien we vooral in de kleuren groen, zwart, denim blauw en af en toe in een lichte tint zoals kit. De broekspijpen zijn wijd, recht of tapered. Kies een elegante variant die aansluit bij de heupen of ga voor een nonchalante uitstraling door te kiezen voor een relaxed fit. Benieuwd welke fit het beste bij jou past? Lees het in onze broekengids.

Zo herken je de cargobroek

Cargobroeken herken je aan het losvallende model en de grote klepzakken aan de zijkant van beide benen. Ook kun je de broeken herkennen aan de camouflagetinten, zoals kaki, bruin, beige en off white. Al zijn niet alle cargobroeken hetzelfde. Zo hebben sommige modellen wijd uitlopende pijpen, terwijl andere juist een elastische band aan de onderkant hebben. 

Cargobroek Geschiedenis

De cargobroek is oorspronkelijk ontstaan in Groot-Brittannië. In 1938 droegen militairen de broeken als onderdeel van hun gevechts uniform. Meer dan 50 jaar later werd de cargobroek tijdens de jaren ‘90 opnieuw ontdekt. Wat begon in de Amerikaanse hiphop-scene, maar al snel een wereldwijde trend werd. Nu, zo’n 30 jaar later, is de trend weer terug en omarmen we massaal opnieuw de wijde broeken met grote zakken. 

How to style | Cargo

Wil je de cargobroek laten opvallen? Combineer ‘m dan met basisitems uit de Essentials collectie. Je look extra kracht bij zetten? Ga dan voor een ton sur ton look. De kleuren die we gebruiken in onze collecties keren altijd terug en kun je hierdoor gemakkelijk met elkaar combineren. Dit noemen we de Studio Anneloes methode

Cargorok

Niet alleen cargobroeken, maar ook cargorokken zijn een trend. Net als de broek werd ook de rok al gespot in de jaren ‘90. De stoere rok is er in verschillende lengtes en kenmerkt zich door de split aan de voorzijde. Net als bij de cargobroek zitten er zakken aan de zijkant van de rok.