Trend: gedrapeerde en geplooide stoffen

Gepubliceerd op 15-02-2023

Trend: gedrapeerde en geplooide stoffen

Geplooide, gevouwen, gerimpelde, gedrapeerde en geknoopte stoffen gaan we overal zien. Waarom dit modeverschijnsel een plekje in jouw garderobe verdient, lees je hier.

Plooien en vouwen

Bewerkte stoffen gaan we overal zien. Plooien bij de schouders en rond de taille, geven je een extra vrouwelijke uitstraling. Er ontstaat een soort beweging en een extra dimensie in je outfit. Vooral soepelvallende stoffen, zoals Travel Quality en satijn en hebben dat sierlijke effect. Plooien kunnen losjes vallen, zoals bij een gerende rok of juist een item dat aansluit op het lichaam.

Tijdloze trend

Hoewel we ze de komende tijd extra vaak in het straatbeeld gaan zien, zijn plooien echt van alle tijden. Van de Griekse godinnen look tot aan de zwierige rokken uit de jaren vijftig. En we blijven ze graag zien. Ze passen goed in de tijdsgeest van dit moment, maar dan wel op een andere manier. Denk bijvoorbeeld aan een blouse die je kunt dragen in een dagelijkse look.

Het effect van plooien

Plooien kun je in jouw voordeel laten werken. Ze hebben een hoop voordelen. Naast het feit dat ze je look voorzien van een klassieke uitstraling, kunnen ze je ook optisch slanker maken. De taille wordt bijvoorbeeld mooi benadrukt bij onze Evoni knot blouse. De knoop en de plooien zijn zo ingezet dat er direct een zandloperfiguur ontstaat. Daarnaast kunnen plooien een buikje verdoezelen, omdat ze soepel over de huid heen vallen.