Tips & stijlen: een ode aan prints

Gepubliceerd op 18-01-2023

Tips & stijlen: een ode aan prints

Bij Studio Anneloes hebben we een voorliefde voor prints. Je look is je eerste indruk en daarom is het extra belangrijk dat die past bij jouw karakter. Wij helpen je kiezen met onze print guide. Lees hier waar je op kunt letten bij het kiezen van een print én ontdek welke prints je overal om je heen gaat zien.

Tips

Dit kun je met prints bereiken:

Accentueren

Een print trekt de aandacht, dus je kunt ‘m tactisch inzetten om het beste uit jouw outfit te halen. Ben je heel trots op je benen, dan kun je een broek met print aantrekken om daar da nadruk te leggen.

Maskeren

Je kunt een print daarentegen ook gebruiken als bliksemafleider. Doordat er meer gebeurt bij een print dan bij een effen item, vallen oneffenheden minder op.

Je look is je eerste indruk en daarom is het extra belangrijk dat die past bij jouw karakter.

Op schaal

Het is natuurlijk niet altijd zwart-wit, maar over het algemeen geldt dat je de grootte van de print kunt kiezen op basis van je figuur. Ben je wat voller, dan komt een grote print beter tot zijn recht. Ben je juist heel smal, dan zal een print met klein motief je waarschijnlijk beter staan.

Meer dimensie

Met een print (of meer prints) kun je een outfit extra interessant maken. In een print is het ‘moeilijke’ werk al voor je gedaan: het combineren van kleuren. Door het meervoud aan tinten heb je direct contrast in je outfit.

Favoriete prints

Sommige prints kun je altijd en overal aan, andere dessins zijn meer tijdgevoelig. Wij hebben onze favorieten op een rijtje gezet.

Bloemenprint

Florals worden vaak gezien als lieflijk en romantisch, maar ze kunnen ook stoer ingestoken worden. Een bloemenprint is van alle tijden, maar we zien per jaar of per seizoen wel dat het motief verandert. Soms zijn de bloemen blurry of schilderachtig, soms heel realistisch. Lijkend op bloemen, maar vaak iets stoerder zijn leaf prints. Bloemen en bladeren geven vaak een tropisch gevoel en kunnen je mood een boost geven.

Bloemen en bladeren geven vaak een tropisch gevoel en kunnen je mood een boost geven.

Ruiten & strepen

Ruiten en strepen hebben een chique, tijdloze look. De Bretonse streep is afkomstig uit Frankrijk, a.k.a hét modeland van de wereld en de ruit kennen we vooral uit het Britse modebeeld. Door wie laat jij je influencen? Hoe dan ook, je kunt deze prints gemakkelijk in jouw garderobe verwerken, omdat ze heel toegankelijk zijn. Onze favoriet? Dat is natuurlijk de pinstripe.

Grafische prints

Deze trend zien we veel terug in het modebeeld en onze in-house print designer Kim kan hierin gemakkelijk haar creatieve impulsen kwijt. Weten hoe de prints tot stand komen? Je leest het in de blog 'Meet Graphic Print designer Kim'. Grafische of geometrische prints herken je aan de herhaling. Ze kunnen bestaan uit organische, vrouwelijke vormen of juist wat hoekiger en stoerder zijn. Wanneer er gekozen is voor ronde vormen, hebben grafische patronen vaak een retro look. Ga jij voor een jurk met grafische print of kies je liever een geometrische broek. Een mooi voorbeeld van een grafische print is onze signature print

Grafische of geometrische prints herken je aan de herhaling. Ze kunnen bestaan uit organische, vrouwelijke vormen of juist wat hoekiger en stoerder zijn.

Dierenprint

Een favoriet van ons die je regelmatig terugziet in de fashion collecties is de panterprint. Welke vorm of grootte je kiest, verschilt per persoon, maar wij vinden dat de panterprint echt bij iedereen past. Je kunt variëren met kleur en grootte. Daarnaast scheelt het veel of je gaat voor een groot gebaar, zoals een jurk of een klein detail, zoals een haarband of ceintuur.

Camouflage

De leger- of camouflageprint maakt een comeback in 2023. Terwijl dit dessin van origine ontworpen is om niet op te vallen, zul je met de fashionable variant juist opvallen. Deze print spotten we niet alleen in de originele vorm, maar ook in de mix met bloemen of in een andere kleur dan groen.