How to style | Prints

Gepubliceerd op 10-07-2024

How to style | Prints

Net als wij een voorliefde voor prints? In deze print guide vertellen we je waar je het beste op kunt letten bij het kiezen van een print en welke prints niet mogen ontbreken aan jouw garderobe.

De voordelen van prints

Door het dragen van prints kun je de aandacht op een bepaald lichaamsdeel leggen of juist verleggen. Benieuwd hoe? We lichten het hieronder toe.

Accentueren

Een print trekt de aandacht. Dit betekent ook dat je een print in kunt zetten in jouw voordeel. Ben je bijvoorbeeld erg trots op je benen? Leg hier dan de nadruk op door te kiezen voor een broek met print.

Maskeren

Je kunt een print daarentegen ook gebruiken als bliksemafleider. Doordat er meer gebeurt bij een print dan bij een effen item, vallen oneffenheden minder op. Kies in dit geval wel voor een wat losser vallend item, om te voorkomen dat je er juist de nadruk op legt. 

Op schaal

Over het algemeen geldt de regel dat je de grootte van de print kunt kiezen op basis van je figuur. Ben je wat voller? Dan kom je in een grotere print beter tot je recht. Ben je daarentegen juist meer aan de smalle kant? Dan zal een print met een klein motief je waarschijnlijk beter staan.

Meer dimensie

Naast het zo optimaal mogelijk uit laten komen van je figuur, kun je prints ook inzetten om een outfit extra dimensie te geven. In een print zitten namelijk meerdere kleuren verwerkt, waardoor er direct een interessant contrast ontstaat. 

Favorieten

Waar sommige prints tijdloos zijn, zijn andere dessins juist meer trendgevoelig. Wij hebben onze favorieten op een rijtje gezet.

Bloemenprint

Florals worden vaak gezien als lieflijk en romantisch. Toch kunnen ze ook stoer gedragen worden. Een bloemenprint is van alle tijden. Per jaar en seizoen zien we het motief veranderen. Zo zijn de bloemen soms blurry of schilderachtig en soms juist heel realistisch. Naast bloemenprint zien we ook leaf print vaak terugkeren. Deze bladerenprint oogt vaak net wat stoerder en geeft gecombineerd met vrolijke kleuren een tropisch randje aan je look.

Ruiten & strepen

Ruiten en strepen hebben een chique, tijdloze look. Van oorsprong is de Bretonse streep afkomstig uit Frankrijk en de ruit uit Groot-Brittannië. Of je nu meer van de ruit of de streep bent, beide prints zijn erg toegankelijk en daarmee gemakkelijk te verwerken in je garderobe. 

Grafische prints

Deze trend zien we veel terug in het modebeeld en ook in onze collectie komt de print uitgebreid aan bod. Grafische of geometrische prints herken je aan de herhaling. Ze kunnen bestaan uit organische, vrouwelijke vormen of juist wat hoekig en stoerder zijn. Wanneer er gekozen is voor ronde vormen, hebben grafische patronen vaak een retro look. Ga jij voor een jurk met grafische print of kies je liever voor een broek met een geometrische print? 

Leopard

Een favoriete dierenprint die regelmatig terugkeert in onze fashion collecties is de panterprint. Een tijdloze print die iedereen goed staat. Of je nu voor een gehele panter look gaat of juist voor een klein detail, de print geeft je look een vrolijke en opvallende touch. 

Camouflage

De leger- of camouflage print maakte de afgelopen tijd een comeback. Terwijl dit dessin van origine ontworpen is om niet op te vallen, zul je dit met de fashionable variant juist doen. Deze print spotten we niet alleen in de originele vorm en kleur, maar ook in de mix met bloemen en andere kleuren dan groen.

Paisley print

Paisley print is een sierlijk motief dat bestaat uit verschillende kleuren. Oorspronkelijk is de print afkomstig uit de jaren ‘70, maar ook vandaag de dag speelt de print een grote rol in het modebeeld. De print doet qua vorm denken aan een soort traan of komma en is afgewerkt met sierlijke details. Durf te spelen met deze fraaie print en voeg een vleugje flower power toe aan je look.