Spring/Summer fashion trends 2023

Gepubliceerd op 24-03-2023

Spring/Summer fashion trends 2023

Zodra de lente begonnen is, verruilen we vol overgave onze wollige truien voor luchtige blouses en romantische jurken. Ook al laten de temperaturen nog te wensen over. Benieuwd welke lente-trends er op onze radar zijn verschenen? Ons Styling Team heeft de belangrijkste voor je op een rijtje gezet. Lees verder en laat je inspireren.

Tijdloze trends

Modemensen zijn de afgelopen jaren steeds bewuster geworden van de footprint van kleding. Daardoor zijn trends anno 2023 net even anders ingestoken dan voorheen. We zien veel tijdloos design op de runways. Silhouetten, kleuren en prints worden ontworpen om langer mee te gaan dan slechts één seizoen. 

Trendkleuren

Colour blocking

Bij colour blocking combineer je felle, heldere en contrasterende kleuren met elkaar voor een wow-effect. De trend is al een tijd gaande en ook in het voorjaar van 2023 omarmen we de mogelijkheden. Kleuren die we veel zien, zijn: geel, oranje, rood, zachtroze, limegroen, koraal, paars en verschillende blauwtinten. Het voordeel van colour blocking is dat je nieuwe combinaties kunt maken met de trendkleuren van de afgelopen seizoenen.

Lila

Deze zachte paarstint heeft één groot voordeel: het staat iedereen. Of je nu een lichte of donkere huid hebt, blond of zwart haar, blauwe of bruine ogen. Het is een van de weinige pastelkleuren die iedereen kan hebben. De kleur is zacht, fris en energiek.

Taupe

Te midden van alle knalkleuren, gaan we ook op zoek naar rustige tegenhangers, zoals taupe. Deze neutrale en veelzijdige kleur laat zich gemakkelijk combineren. We noemen het ook wel het zusje van grijs, maar dan met meer warmte. Door het aanpassingsvermogen is deze tint goed te dragen met opvallende accentkleuren. 

Zwart-wit

Een tijdlozere kleurencombi bestaat niet. Zwart-wit (of donkerblauw-wit) is verfijnd. Deze combinatie is geschikt voor elke situatie en elk event. Je kunt kiezen voor een zwart-wit print of zwarte en witte uni’s met elkaar combineren.

Prints

Twee tinten

Het afgelopen jaar vlogen prints in alle kleuren van de regenboog ons om de oren, maar we zien nu het straatbeeld veranderen. Two tone prints zijn aan de macht. Subtiel, sterk en je creëert er mooie, tijdloze looks mee.

In volle bloei

Toegegeven: deze print is nogal voor de hand liggend in de lente. In het seizoen van bloesem en bloeiende bloemperken krijgen we vanzelf de behoefte om bloemenprints uit de kast te trekken. Wat je vooral gaat zien, zijn bloemenpatronen die bij een Britse tea party passen, meestal in combinatie met andere romantische details. Denk aan ruches, pofmouwen en zwierige silhouetten.

Minimalistische strepen

Nog altijd hoort de pinstripe thuis in het straatbeeld. Ook in het nieuwe seizoen bewijst het subtiele streepje zich, omdat het simpelweg overal bij past. Dat statement maken wij regelmatig en we geloven we heilig in. De krijtstreep en de Bretonse streep zijn ingrediënten voor succesvolle outfit. Vorig jaar, nu én over tien jaar nog steeds.

Materialen & texturen

Satin look

Luxueus, dromerig en tijdloos. De glanzende satin stof danst om je heen, waar je ook gaat. Naar een chic diner of een casual werkdag, satin kan altijd en overal.

Jacquard & tweed

Dit seizoen trekken vooral stoffen met een verfijnde uitstraling onze aandacht. Zo ook jacquard, tweed en andere geweven stoffen. Meer hierover lees je in de jacquard blog.

Kant

Romantiek staat hoog in het vaandel dit seizoen en daarom grijpen we graag naar kanten items. Of je nu kiest voor een singlet met een kanten randje of voor een volledig kanten top, je komt hiermee goed voor de dag op een bruiloft, maar ook op je werk.

Alles wat glimt

Metallic faux leather, breiwerk met lurex, pailletten, de satijnlook. Alles wat glimt en straalt gebruiken we voor een onvergetelijke look. Niet alleen voor de zaterdagavond, maar ook gewoon voor een werkdag. Ga je voor de subtiele aanpak? Dan kom je goed voor de dag met metallic accessoires, zoals een ceintuur, tas of accent in je sneakers.

Silhouetten

Broekpakken

Het broekpak blijft. Deze trend wordt voortgezet in het voorjaar van 2023. Power suits vieren de empowerment van vrouwen op de werkplek en daarbuiten. Je kunt rekenen op getailleerde of oversized blazers met gedurfde schouders en unieke texturen, zoals zijde en crepestof. De kleuren variëren van klassieke neutrale kleuren tot heldere pasteltinten. Met statement sieraden en kleurrijke hakken maak je jouw look compleet. Jouw pak vind je op onze pakkenpagina.

Zomerse jurken

Het eeuwige favoriete kledingstuk van de vrouw is natuurlijk de jurk. Vooral in de zomer is dit je ultieme go-to item. Makkelijk, vrouwelijk en lekker luchtig. Maxi of midi, met pofmouw, spaghettibandjes of one-shoulder, het kan allemaal deze zomer. Asymmetrische silhouetten zien we steeds vaker en er wordt veel gevarieerd met materialen.

Pick your pockets

Zakken zijn er niet meer alleen om praktische redenen, ze hebben ook onze modeharten veroverd. De cargobroek is een van de belangrijkste trends van deze lente. Deze veelzijdige broek telt vele zakken, wat ‘m zowel stijlvol als functioneel maakt. We gaan de cargo pants vooral zien in tijdloze tinten, zoals legergroen, gebroken wit en donkerblauw. Meer over deze broek lees je in de cargo broeken blog.