Inspiratie: de stijl van Creative Manager Lisette

Gepubliceerd op 03-02-2023

Inspiratie: de stijl van Creative Manager Lisette

Iedereen in het team van Studio Anneloes heeft een voorliefde voor fashion. En toch hebben we allemaal een hele eigen stijl. Om jou van een frisse dosis outfit inspiratie te voorzien, stellen we een aantal vragen aan onze eigen Creative Manager Lisette. Lees verder en laat je inspireren door haar personal style.

Hoe zien jouw dagen op het Studio Anneloes hoofdkantoor eruit?

"Als Creative Manager van de styling afdeling houd ik me bezig met de ontwikkeling van de collecties. Dat houdt in: het bepalen van een kleurenflow, het ontwikkelen van prints, de communicatie met onze stoffenleveranciers. Van het idee tot aan de tekentafel.

 

Dit doe ik natuurlijk niet allemaal alleen. Ik werk veel samen met Anneloes en natuurlijk met het hele team. Wanneer de collectie in ontwikkeling is beginnen we met het team te werken aan het concept. Hoe willen we de collectie in de markt brengen en welke fotografie daarbij hoort. En zo zijn we ongeveer met vier collecties tegelijkertijd bezig. Never a dull moment."

Hoe omschrijf je jouw stijl?

"Mijn stijl is minimalistisch met een vrouwelijke touch. Een garderobe valt of staat met de Essentials. Ik draag veel uni’s, maar houd er wel van om een statement te maken met een kleur. Als ik een presentatie moet geven of als ik een zakelijke afspraak heb, draag ik een knalkleur voor extra presence."

“Als ik een presentatie moet geven of als ik een zakelijke afspraak heb, draag ik een knalkleur voor extra presence.”

Waar moet kleding voor jou aan voldoen?

"Comfort vind ik belangrijk in mijn dagelijkse outfits en daarom draag ik graag wijde broeken, truien en shirts. Materialen die ik fijn vind zijn stretch denim, katoen en natuurlijk travelstof. Mijn looks maak ik af met sneakers of klassieke enkellaarzen."

Wat is je favoriete Essential uit de collectie van Studio Anneloes?

"De Flair trousers  is super vrouwelijk en flatteus. En ik ben dol op de pinstripe items. Daarmee kan je een nonchalante weekend look samenstellen of juist een zakelijke outfit."

Preppen of improviseren?

"Improviseren, ik ben niet iemand die mijn outfits van tevoren bedenkt. Ik moet 's ochtends dus gemakkelijk een look kunnen samenstellen. De balans tussen goede Essentials en eyecatchers is een must voor mij, zodat ik genoeg combinatie mogelijkheden heb."

“Een goede balans tussen goede Essentials en eyecatchers is voor mij een must.”

Wat voor kleuren gebruik je het liefst?

"Ik ben wel trendgevoelig en doe dus graag mee met de kleur van het moment. Wel vaak alleen in een bovenstuk. Mijn onderstukken zijn vaak zwart, donkerblauw, camel, of off white. Daarnaast draag ik graag een goeie jeans. Mijn favoriete kleur is op dit moment paars."

Wordt jouw kleding beïnvloed door de seizoenen?

"Ik praat niet meer in seizoenen. Alles kan en mag tegenwoordig. Lichte kleuren zoals kit zijn bijvoorbeeld het hele jaar door prachtig. Wel ben ik gek op mooie wollen truien daar ga ik voor op koude dagen."

"Ik praat niet meer in seizoenen. Alles kan en mag het hele jaar door tegenwoordig."

Heb je een tip voor de lezers?

"Zet comfort voorop. Als jij je goed voelt in jouw outfit, straal je dat ook uit. Ik kies alleen materialen die fijn dragen en de pasvorm moet goed zijn."