Deze vrouwen maken Studio Anneloes tot een succes

Gepubliceerd op 08-03-2023

Deze vrouwen maken Studio Anneloes tot een succes

Vandaag is een belangrijke dag: International Women’s Day. We zien het bij Studio Anneloes als onze missie om een wereld te creëren waarin vrouwen zich sterk, zelfverzekerd en comfortabel voelen. Met respect voor elkaar en voor de omgeving. Dat empowered gevoel willen we elke dag verwezenlijken en juist daarom is het belangrijk om Internationale Vrouwendag te vieren en te streven naar een ideale situatie. Een ‘onbeperkt leefbare’ situatie.

‘Onbeperkt leefbaar’ is dit jaar het thema van Internationale Vrouwendag. Een ruim begrip waar iedereen een eigen invulling aan kan geven. Van ongeremd jezelf zijn en je eigen keuzes maken tot veiligheid in je werk- en leefomgeving. Bij Studio Anneloes maken we kleding, maar we doen nog veel meer dan dat. We willen vrouwen in hun kracht zetten, zodat ze zichzelf kunnen zijn, ze hun dromen waar kunnen maken en daar ook de passende erkenning en beloning voor krijgen.

Het effect van een krachtige outfit

“Ik denk dat er weinig mensen zijn die het ‘onbeperkt leefbaar’ gevoel hebben”, zegt Stylist Esmeralda. “Ik vind dat we alles moeten kunnen zeggen, denken of posten, maar de behoefte van mensen om anderen in een hokje te stoppen is nog steeds groot. Vanwege mijn donkere krullen wordt er regelmatig gevraagd naar mijn achtergrond. Ik zie echt niet in waarom dat relevant is, ik ben gewoon Nederlandse.” Daar tegenover ziet ze ook een mooie ontwikkeling als het gaat om vrouwen met hun houding en kledingkeuzes. “Vrouwen durven meer te zeggen, doen en dragen. Een aantal jaar geleden waren donkerblauw en zwart de standaard, maar ik zie dat er nu veel meer statements gemaakt worden met kleding. Zelf gebruik ik kleur om me te uiten en ik kan het iedereen aanraden. Laat jezelf zien.”

Anneloes, de oprichter en het creatieve brein achter Studio Anneloes, weet als geen ander hoe je als vrouw kleding kunt gebruiken voor een extra empowered gevoel. Samen met het styling Team ontwikkelt ze collecties voor vrouwen en daarnaast kleedt ze regelmatig consumenten tijdens openingen en andere events bij onze retailers. “Ik zie wat het met vrouwen doet als ze kleding dragen waarin ze zich goed voelen. Aan de houding en aan het gezicht is af te lezen dat ze zelfverzekerder worden en dat gevoel is heel belangrijk als je in je kracht wilt staan”, aldus Anneloes.

Empowerment bij Studio Anneloes

Studio Anneloes is designed to empower. Dat geldt voor ons eindproduct (de kleding), maar ook voor de sfeer op ons kantoor. Bij een modemerk dat gericht is op powervrouwen, werken veel vrouwen. Niet omdat we onze werknemers daarop selecteren, wel omdat vrouwen zich betrokken voelen bij onze merkwaarden. Buying & Production Assistant Cato: “Ik hou van uitdaging en probeer vaak nieuwe dingen. Mijn hands-on mentaliteit wordt gewaardeerd en fouten maken mag. Bij Studio Anneloes werken veel powervrouwen en dat werkt voor mij inspirerend.”

We willen dat vrouwen (en mannen) in de hele productieketen het gevoel hebben dat ze zich kunnen ontwikkelen. Duurzaamheidsmanager Laura: “We hebben sterke banden met onze stoffenproducenten en met de ateliers waar onze producten gemaakt worden. In die keten zijn veel vrouwen werkzaam en we proberen ook daar een ‘onbeperkt leefbare’ omgeving te creëren.”

 

Iedere vrouw is uniek en die verschillen tussen alle vrouwen mogen juist gekoesterd en gevierd worden. Want hoe saai zou de wereld eruit zien als we allemaal hetzelfde waren? “Wij geloven dat gendergelijkheid iedereen aangaat en dat zowel vrouwen en mannen daar hun verantwoordelijkheid in zouden moeten nemen door met een andere blik naar de wereld te kijken. De tijd van stereotypering, discriminatie en vooroordelen is wat mij betreft anno 2023 verleden tijd”, aldus Laura.

Embrace equity

We creëren een onbeperkt leefbare omgeving waarin vrouwen zich op een creatieve en innovatieve manier kunnen uiten. En gelukkig werken we ook samen met een aantal hele leuke mannen die dat helemaal steunen, zoals Finance Manager Tim: “Bij Studio Anneloes is de sfeer goed. Ik voel me comfortabel in een omgeving met veel vrouwen. Geen machogedrag, maar oprechte gezelligheid en veel creativiteit. Het maakt mij niet uit wie welke functie bekleedt. Diversiteit gaat voor mij niet alleen over het voorkomen, maar ook juist over je karakter en aanpak.”

 

Anneloes: “We hebben een groep met sterke en ambitieuze mensen verzameld die Studio Anneloes elke dag tot een succes maken. De één is creatief, de ander analytisch. Ik vind het belangrijk dat Studio Anneloes een plek is waar iedereen zichzelf kan zijn en waar vrouwen en mannen het mooiste en beste uit zichzelf kunnen halen.”