Trends Autumn/Winter 2022/2023

Gepubliceerd op 23-11-2022

Trends Autumn/Winter 2022/2023

Een nieuw modeseizoen is aangebroken en wij kunnen niet wachten om onze garderobes te onderwerpen aan de laatste trends. Wil je weten wat alle modeliefhebbers dit najaar gaan dragen? Lees dan snel verder.

Trendkleuren

Het kleurenpalet van dit seizoen is alles behalve grauw. Knalkleuren en pasteltinten zijn de sleutel tot succes als het gaat om je outfit. Dit zijn de kleuren waar je in gezien wilt worden:

Oranje boven & onder

Oranje is dé trendkleur van deze herfst, winter en ver daarna. Kies een oranje blazer of broek of beide. Ga voor een uni in oranje of kies een print waar oranje in zit. Hoe dan ook; wij zijn fan!

Pink & purple

Eat your heart out Barbie want alle modemensen lopen weg met roze. Alle soorten roze en paars zien we dit seizoen, van pastels tot knalkleuren. Soft pink is een rustige en vrouwelijke tint. Fuchsia heeft juist een iets stoerder karakter, omdat het neigt naar paars. Lila heeft dit jaar een koele ondertoon en we zien ook diepe, royale paarstinten. 

Nightblue

Diepblauw ga je de komende tijd overal zien. Blauw is de perfecte kleur om naar kantoor te dragen. Lees ook onze blog over office-proof outfit inspiratie. 

Het fijne aan trends is dat je het altijd weer kunt combineren met onze Essentials Zo kun je er het hele jaar door van genieten.

Thema's

Dit zijn de stromingen, trends en looks die je overal gaat zien.

Office proof

Pakken, we kunnen er geen genoeg van krijgen. Wel zien we subtiele veranderingen binnen deze trend. Blazers zijn voortaan double-breasted, schoudervullingen horen erbij en we gaan steeds vaker voor een oversized pasvorm. Ook zijn gilets terug van weggeweest, in allerlei soorten, maten en kleuren. 

Bohemian

Losvallende, zwierige items, lieflijke bloemtjes en psychedelische prints. Modemensen vallen gewillig aan op crochet, franjes, kimono’s, kant en seventies kleuren. Maak je outfit af met een hoed of een haarband en je gaat gegarandeerd complimentjes ontvangen.

Survival mode

Teddy stoffen, puffer jackets, ugly sneakers, petjes, kisten en chelsea boots. Bij deze trend kleed je je alsof je een gaat hiken of kamperen. Het wordt ook wel 'gorpcore' genoemd. Met de winterse variant van deze stroming trotseer je met gemak een sneeuwstorm. Kies een puffer jacket die zo groot is dat je ‘m bijna zou verwarren met een slaapzak en je bent helemaal on-trend. Oversized items, baggy broeken, bodywarmers, vissershoedjes. Outdoorkleding is hot, ook voor binnen. In het bijzonder zijn cargo broeken weer terug in het modebeeld, dus baggy broeken met zakken aan de zijkant. 

Biker chic(k)

Haal al je faux leather items uit de kast en maak een stoer statement. De leerlook gaan we overal zien, zowel broeken als jasjes en gilets. Het mag wel een beetje ruig zijn. Ook de goth trend doet zijn intrede in het modebeeld. Ga van top tot teen voor deze stoere looks of geef een basic outfit een rauw randje door één item met leerlook te dragen.

Girl next door

Een witte blouse en een spijkerbroek, dat is de ideale outfit. De blouse kun je ook vervangen door een T-shirt. Deze look is natuurlijk nooit uit de mode, maar we spotten het nu nog net iets vaker dan anders. Ga voor een mooie wijde jeans en maak je look af met een tijdloos laarsje voor het wauw-effect.

Silhouetten

Ballonmouwen

Ga voor een groot gebaar bij de schouders en de mouwen. Puff sleeves, ballonmouwen, bomberjassen en plooien bij de schouders. Door nadruk te leggen op de schouders en de taille, creëer je een mooi zandloperfiguurtje. 

Brede kragen

Ook klassieke kragen worden iets groter. Dit is een hele subtiele verandering, maar langzamerhand spotten wij het overal. We zijn zelf ook al voor de bijl gegaan, want de nieuwste versie van onze Poppy blouse heeft een grotere kraag dan de vorige variant. It’s all in the details.

Wide versus tight

Vooral broeken gaan van losjes tot extreem wijd, maar we zien ook steeds vaker dat er een oversized blouse overheen gedragen wordt. Pyjama-chic doet het goed tijdens de komende modeseizoenen. Ja, we kijken zelfs al verder dan de herfst en winter. Ga voor een co-ord set van een soepele stof als je klaar bent om de show te stelen. Tegelijkertijd zien we het tegenovergestelde gebeuren in de fashion. Strakke en spicy silhouetten winnen terrein. Het zijn echter wel andere kledingstukken dan de wide-fit trend. Vooral rokjes en tops zijn strak.

Materialen

Ook dit seizoen zijn er weer klassieke en nieuwe materialen die je kunt mixen voor een interessante outfit. De onderstaande materialen laten onze modeharten sneller kloppen.

Transparant

Viscose, linnen, kant en voile zijn terug van weggeweest. Doorzichtige stoffen zien we veel dit najaar. Soms alleen delen van een item, soms het hele kledingstuk. Leuk voor een rok, blouse of kimono. Combineer dit met brei of denim, zodat je het niet te koud krijgt.

Denim

Spijkerstof is tijdloos, maar we spotten het dit najaar écht overal. Naast tijdloze blauwe jeans zien we ook andere kleuren en silhouetten. Spijkerbroeken met statementkleuren en (mouwloze) denim jasjes maken een rentree in het modebeeld. Bij ons is comfort key en daarom zit er lekker veel stretch in onze denim essentials. Bekijk snel onze collectie en shop je favorieten. 

Faux leather

Zoals je al gelezen hebt, is faux leather trending. Deze trend is breed uitgemeten in trend reports. Shop dus snel jouw leerlook essentials als je die nog niet in huis hebt.

All the fuzz

Fluffy items zijn ook dit najaar veelgezien tijdens de modeweken en beurzen. Van fluweelzachte sweaters tot bonte accessoires. 

Gewatteerd

Gewatteerde stoffen, ook wel quilted of gestept, geven je look een extra dimensie. Dit betekenet dat de stof gevoerd is (meestal met vilt oid) en dat er een patroon in gestikt is. Zo ontstaat er een diepteverschil. Het patroon heeft veel weg van een borduursel. Mooi voor een jas, kimono, gilet, tas of ander accessoire.