Stijlvolle en comfortabele zwangerschapskleding

Gepubliceerd op 01-09-2023

Stijlvolle en comfortabele zwangerschapskleding

Natuurlijk wil je ook tijdens je zwangerschap goed gekleed voor de dag komen. Speciaal daarvoor hebben we de Maternity collectie ontwikkeld. Stijlvolle en comfortabele items die je tijdens je gehele zwangerschap kunt dragen. 

Positiekleding voor powervrouwen

Onze Maternity items zijn ontworpen door ervaringsdeskundigen, oftewel: vrouwen die zelf zwanger zijn geweest en daardoor weten wat je nodig hebt. Stevigheid voor je rug, stretch voor je buik en comfort in het algemeen. Je lichaam verandert snel in deze periode. Je buik groeit, net als je borsten en na een paar maanden pas je niet meer in jouw vertrouwde garderobe. Juist in deze periode wil je daarom vol zelfvertrouwen de deur uit lopen. Tijd dus om te investeren in goede zwangerschapskleding.

 

Leestip: How to style | Outfits voor tijdens en na je zwangerschap.

De Maternity collectie

De items uit de Maternity collectie zijn ontworpen met als doel om support te bieden op de plekken waar je dat nodig hebt. De pasvorm is gebaseerd op reguliere maten, maar dan met ruimte om te groeien. Hierdoor kun je dus gewoon voor jouw standaard maat blijven kiezen.

Flared zwangerschapsbroek

De Flair broek staat niet alleen stijlvol en vrouwelijk, maar zit ook nog eens zeer comfortabel. De Flair trousers is ten slotte niet voor niets de ultieme bestseller in onze broekencollectie. Dit item mocht dan ook niet ontbreken in onze zwangerschapscollectie.

 

Net als de originele Flair heeft deze broek steekzakken en wijd uitlopende pijpen. Het verschil zit ‘m echter in de stof. Waar de normale Flair van bonded travelstof is gemaakt, is de Maternity Flair gemaakt van heavy travelstof. Een extra stevige stof die niet alleen comfortabel en rekbaar is, maar ook extra steun biedt. Een ander punt waarop de Maternity Flair zich onderscheidt is de tailleband. Deze is bij de Maternity Flair namelijk vervangen voor een extra brede variant. Ook deze is gemaakt van een stevige travelstof en biedt daarmee veel support aan je groeiende buik. 

Zwangerschapsshirt

Net zwanger? Dan is het Maternity shirt een echte musthave. Dit shirt, gemaakt van Light Travel Quality, heeft een mooie pasvorm en verhult een beginnend babybuikje. Al is dit item niet alleen een musthave tijdens het begin van je zwangerschap. Ook een grotere baby belly wordt in het Maternity shirt mooi geaccentueerd, met dank aan de plooien in de zijnaad. Combineer dit shirt met de Maternity Flair voor een stijlvolle look. 

Skinny zwangerschapsbroek

Een skinny zwangerschapsbroek is een andere onmisbare essential tijdens je zwangerschap. Ondanks de aangesloten fit zit de Maternity trousers namelijk heerlijk comfortabel, met dank aan de Medium Travel Quality travelstof. Deze stof bevat veel stretch en laat daarmee genoeg ruimte over voor je groeiende babybuik. De achterzijde van de broek bestaat uit een wat stevigere Heavy Travel Quality en biedt daarmee extra ondersteuning in de onderrug. 

Outfit inspiratie tijdens je zwangerschap

De sleutel tot een succesvolle zwangerschapsoutfit is het creëren van een goede balans tussen essentials en key pieces. Je lichaam verandert constant, kies daarom voor items gemaakt van rekbare stoffen. Je wilt tenslotte niet in iedere fase van je zwangerschap een nieuwe garderobe aan hoeven schaffen. 

Essentials voor je zwangerschap

Een paar lekker zittende, neutrale broeken en tops zijn echte essentials tijdens je zwangerschap. Comfort en een goede pasvorm zijn hierin van groot belang. Let er bij tops op dat deze mooi rond de buik vallen en kies bij broeken voor stretch en stevigheid. 

Key pieces

Lang niet alle items uit je garderobe zijn tijdens je zwangerschap ondraagbaar. Zo kun je items als oversized blouses, losvallende jurken, jassen, vesten, blazers en gilets nog gewoon dragen. Bovendien kun je reguliere travelstof kleding nog lang aan, dankzij de stretch. Hiermee kun je ondanks je beperkte zwangerschaps-items toch wat variatie in je day-to-day look aanbrengen. Bouw je outfit op met laagjes en geef je het karakter met behulp van accessoires, zoals sjaals, handtassen en statement sieraden. 

Travelstof zwangerschapskleding

Alle items uit de Maternity collectie zijn gemaakt van travelstof. Hierdoor is de kleding lekker rekbaar en kun je ze je gehele zwangerschap dragen. Ook zorgt de dikkere travelstof voor extra steun. Iets dat je tijdens je zwangerschap maar wat goed kunt gebruiken. 

Vanaf wanneer draag je zwangerschapskleding?

Zwangerschapskleding draag je vanaf ongeveer de achttiende week van je zwangerschap. Iets eerder of later kan natuurlijk ook, afhankelijk van hoe hard jouw buik groeit. Toch is het niet zo dat je tot de achttiende week hoeft te wachten met het dragen van onze zwangerschapscollectie.

 

Dankzij de rekbare travelstof zijn alle items namelijk tijdens de gehele zwangerschap te dragen. En ook erna kun je deze items nog gewoon aan. Zo kun je de ondersteunende band van de Maternity trousers en Maternity flair omvouwen en is het Maternity shirt ideaal geschikt om een (postnataal) buikje mee te verdoezelen.  

Zakelijke zwangerschapskleding

Grote kans dat je het overgrote deel van je zwangerschap nog gewoon aan het werk bent. Dan is het wel zo fijn om ondanks je groeiende buik een zakelijke look te kunnen creëren. De items uit onze Maternity collectie zijn daar zeker voor geschikt. De stijlvolle broeken zijn goed te combineren met een blazer en ook het Maternity shirt is zowel zakelijk als casual te stylen. Van business meeting tot babyshower, met de Maternity collectie kom jij je gehele zwangerschap stijlvol voor de dag. 

Na de zwangerschap

Onze zwangerschapsitems zijn zo ontworpen dat je ze ook na de zwangerschap kunt blijven dragen. De brede band van de Maternity trousers en de Maternity flair trousers kun je omvouwen, dan valt het niet meer op dat het een zwangerschapsbroek is. De plooien van het Maternity shirt verdoezelen een (postnataal) buikje. Wanneer je voorgoed vaarwel zegt tegen de zwangerschapskleding, kun je de items verkopen of aan een vriendin geven. Je kunt er altijd iemand blij mee maken.