How to style | Outfits voor tijdens en na je zwangerschap

Gepubliceerd op 10-04-2024

How to style | Outfits voor tijdens en na je zwangerschap

Tijdens of na je zwangerschap kan het stylen van je outfit wat onwennig voelen. Je figuur is (tijdelijk) veranderd en veel vertrouwde items passen niet meer. Met deze tips kom jij zowel tijdens als na je zwangerschap goed gekleed voor de dag.

Zwangerschapskleding van Studio Anneloes

Tijdens je zwangerschap ondergaat je lichaam in korte tijd een grote verandering. Een verandering die ook zijn weerslag heeft op je garderobe. Je oude vertrouwde items zitten ineens niet meer lekker en je lichaam vraagt om meer comfort en support. Om je lichaam de steun te geven die het nodig heeft, kun je natuurlijk overstappen op zwangerschapskleding. Studio Anneloes heeft een stijlvolle Maternity collectie, bestaande uit een aantal tijdloze, comfortabele items. Denk bijvoorbeeld aan onze maternity trousers en -shirts. 


Nu voelt het aanschaffen van een gehele zwangerschapsgarderobe wellicht wat overdreven. Je draagt het ten slotte maar tijdelijk. Daar heeft het stylingteam van Studio Anneloes wat op verzonnen. Onze zwangerschapsbroeken zijn op zo’n manier ontworpen, dat je ze ook na je zwangerschap gewoon kunt blijven dragen! 


Dankzij de omvouwbare stretchband tover je de broek namelijk in een handomdraai om in een normale broek. Dat maakt het investeren in een goede zwangerschapsbroek ineens een stuk aantrekkelijker. Wist je trouwens dat je deze broek gewoon in je eigen confectiemaat kunt bestellen? Dankzij de rekbare band om de buik is er voldoende ruimte voor de groei van jouw baby belly. 

Zwangerschaps-proof kledingstukken

Gelukkig hoeven tijdens je zwangerschap en vlak na je bevalling niet al je vertrouwde items achterin de kast te verdwijnen. Zo zijn er nog genoeg kledingstukken die je ook tijdens deze periode gewoon kunt blijven dragen. Hieronder zetten we een aantal op een rijtje. 

Zwangerschaps-proof blazers

Blazers zijn een geliefd kledingstuk. Ze maken je look compleet en zijn gemakkelijk te combineren. Extra fijn is het dan ook dat als je een blazer open draagt, je deze tijdens de zwangerschap gewoon kunt blijven dragen. Combineer het met een losvallende top en legging of zwangerschapsbroek voor een complete look. 

Zwangerschaps-proof vesten

Ook vesten kun je tijdens deze periode gewoon blijven dragen. Mits je ze open draagt natuurlijk. Want die knopen, die gaan op een gegeven moment vaak toch echt niet meer dicht. Iets wat overigens totaal geen probleem hoeft te zijn. Juist door een vest open te dragen, geef je je outfit meer dimensie. Hoe je dit precies stylet? Bijvoorbeeld door het te combineren met een oversized t-shirt en de stijlvolle Maternity flair trousers

Zwangerschaps-proof jurken

Hangt er in je kast nog een losvallende langere jurk? Dan hebben we goed nieuws, want ook deze kun je gewoon blijven dragen. Wel raden we aan om te kiezen voor een wat langer model, want door de groei van je buik zal de lengte aan de voorkant ineens een stuk korter uitvallen. Wil je extra nadruk op je buik leggen? Draag dan een ceintuur aan de bovenzijde van je buik. Hiermee accentueer je je groeiende baby belly. 

Zwangerschaps-proof rokken

Ook sommige rokken kun je tijdens deze periode blijven dragen. Zo kan een kokerrok je zwangere buik op een sierlijke manier accentueren en kun je met een losvallende plissé rok een postpartum buikje juist verbloemen. 

Zwangerschaps-proof blouses

Net als voor vesten en blazers geldt dat je ook blouses tijdens je zwangerschap open kunt dragen. En ben je zwanger tijdens de zomermaanden? Dan is een opengedragen blouse in combinatie met een zomerse top en een denim short een stijlvolle combinatie voor een zomerse strandlook

Vanaf wanneer draag je zwangerschapskleding?

Wanneer je zwangerschapskleding gaat dragen is per vrouw verschillend. Het simpele antwoord op deze vraag is dan ook om over te stappen op zwangerschapskleding wanneer je normale kleding niet meer lekker zit. Al hoef je dus lang niet al je kleding achterin de kast te leggen. 


Zoals we hierboven omschreven, zijn er tal van items die je tijdens je gehele zwangerschap en de periode daarna gewoon kunt dragen. Ook travelstof items zijn een aanrader tijdens je zwangerschap. Dankzij de hoge rekbaarheid geeft deze stof je buik ruimte om te groeien, zonder dat de stof uitgerekt raakt. En past je baby belly echt niet meer in je travelstof broek? Dan bieden de zwangerschapsbroeken van travelstof uitkomst. Extra fijn, want die kun je na je zwangerschap ook gewoon nog aan. 


Na het wassen vormt kleding van travelstof zich gewoon weer terug naar de originele vorm. Koop travel kleding daarom in je normale confectiemaat, zodat je ze ook na je zwangerschap gewoon kunt blijven dragen.

Kleding voor na je zwangerschap

Ook na de bevalling draag je graag kleding die lekker comfortabel zit. Natuurlijk kun je terugvallen op de zwangerschaps-proof kledingstukken die we hierboven omschreven, maar ook travelstof items zijn tijdens deze periode een aanrader. Dankzij de rekbaarheid en stevigheid van de stof, geeft travelstof je alle comfort die je tijdens deze periode hard kunt gebruiken. Extra voordeel: travelstof hoeft niet gestreken te worden en dat is wel zo fijn wanneer je je handen vol hebt aan een pasgeboren baby. 

Ideale kleding voor moeders

Of je nu zwanger bent, net bent bevallen of al een aantal jaar kinderen hebt, travelstof kleding is een must voor iedere moeder. Vooral omdat je als moeder veel moet bukken en makkelijk wil kunnen bewegen, is het dragen van een rekbare stof een ware uitkomst.Travelstof items zijn vormvast en makkelijk in onderhoud, waardoor ze lang meegaan. Zelfs schoonmaken is zo gebeurd. Vlekken veeg je er met een nat doekje namelijk zo af. Het is dan ook zeker de moeite waard om te investeren in een aantal travelstof items.