How to style activewear

Gepubliceerd op 31-01-2024

How to style activewear

Activewear is al lang niet meer alleen bestemd om in te sporten. Juist door activewear te combineren met andere items uit je garderobe, creëer je een moderne en nonchalante look. 

Het dragen van sportkleding buiten de sportschool is een trend die we al een tijdje zien. Een trend die voorlopig ook nog niet lijkt te verdwijnen. En dat begrijpen we maar al te goed. Activewear zit namelijk heerlijk en oogt met de juiste styling ook nog eens erg modieus. Een sportieve en nonchalante look die zonder moeite samengesteld lijkt te zijn. Maar hoe creëer je deze look? We geven je graag een aantal handige tips. 

Voeg accessoires toe

Vanuit je yogales direct door naar een koffie afspraak? Met accessoires transformeer je een sportoutfit met een paar kleine aanpassingen naar een casual look. Voeg bijvoorbeeld een zonnebril, handtas en horloge toe. Kleine accessoires die weinig ruimte in beslag nemen. En heb je nog wat ruimte over in je tas? Neem dan ook een paar andere schoenen mee. Door je sportschoenen te vervangen door stoere boots, ontstaat er direct een andere look. 

Werk met laagjes

Door te werken met verschillende laagjes, krijgt je outfit een extra dimensie en kun je sportieve items gemakkelijk combineren met andere kleding. Draag bijvoorbeeld een sportlegging met een sweater en een blazer. Terwijl de legging en sweater heerlijk comfortabel zitten, geeft de blazer de outfit een stijlvolle twist. Ook met de styling van je trui kun je een hoop doen. Knoop je sweater bijvoorbeeld eens om je schouders of middel en je zal zien dat ook dit je direct een andere uitstraling geeft aan je look. 

Materialen in de mix

Door gebruik te maken van verschillende materialen krijgt je look meer gelaagdheid. Ook wanneer het aankomt op activewear kan het mixen van verschillende materialen dan ook veel doen voor je look. Combineer een legging van Sensitive Sculpt bijvoorbeeld met een gebreide trui of een blazer van travelstof.

Studio Anneloes Methode

Eenvoudig switchen van je sportlook naar een vrijetijdsoutfit? En veel verschillende combinaties maken met maar een paar activewear items? Let dan goed op de kleuren die je koopt. De Studio Anneloes Methode is een slimme manier om dit te doen. 


Kies voor items in neutrale kleuren zoals zwart, wit en donkerblauw als basis. Kies daarnaast items in een accentkleur die passen bij je basisitems. Of ga voor een mooie print. Check bij de print altijd welke kleuren erin terugkomen. Met die kleuren kun je namelijk goed combineren. Komt er bijvoorbeeld zwart voor in de print van je sportlegging? Dan kun je die altijd mooi matchen met een zwarte top of blazer. 

Active Studio

Omarm een lifestyle waarin zowel inspanning als ontspanning centraal staan. Daarbij mag fijne activewear niet ontbreken in je kast.Om die reden hebben we Active Studio ontworpen. Een capsule collectie bestaande uit stijlvolle activewear, zoals sportleggings, comfy truien, t-shirts en sneakers. Alles wat je nodig hebt voor jouw moment van selfcare. Zo kom je zowel binnen als buiten de sportschool stijlvol en comfortabel voor de dag. 

 

Voor de Active Studio collectie is gebruikgemaakt van Sensitive Sculpt: een stevige, rekbare vorm van travelstof. Comfortabel en ademend, zodat je vrijuit kunt bewegen. Onderhoudsvriendelijk, sneldrogend en het pilt niet. Ben je niet intensief aan het bewegen? Draag dan de Sem sports sweater. Een warme en zachte trui, met dank aan de brushed laag aan de binnenzijde.