Menu verbergen

10 februari 2021 12:22

Powervrouw Anniek

Wie durft, draagt een hoed. Anniek is in ieder geval niet bang om een hoed te dragen.
Ze maakt ze zelfs! Het is dan ook haar echte passie.
Op dit moment is Anniek aan haar hoedenimperium aan het opbouwen en wij geloven erin!
Lees snel verder om erachter te komen wat Anniek haar verhaal is én om te zien wat voor mooie dingen deze bijzondere vrouw in haar mars heeft!

/nl/stories/powervrouw-anniek.html/image2.jpg

“De docenten op de basisschool zullen niet verrast zijn dat Anniek haar passie in de modewereld ligt.“

Even voorstellen
● Naam: Anniek van Aert
● Leeftijd: 44 jaar jong
● Beroep: Marketing & Sales Manager bij CORNATOR (Studio Anneloes werkt met CORNATOR's fashion business software TRIMIT)
● Passie: hoeden maken
● Woonplaats: 's-Hertogenbosch (geboorteplaats: Zundert)
● Winkelen: Antwerpen (toen ze nog in Zundert woonde, was dit haar echte winkelstad) en natuurlijk Den Bosch!
● Series: Bridgerton (duh), The Crown, maar ook The Handmaid’s Tale

Onderhuidse passie
Als je op het eerste gezicht het beroep van Anniek ziet (Marketing & Sales Manager bij een IT-club), dan zou je misschien niet verwachten dat ze eigenlijk uit de bloemen- en plantensector komt. Ze is namelijk een echte kwekers dochter en altijd werkzaam geweest in deze sector. Voor haar moeder is de naaimachine niet onbekend, want ze is namelijk coupeuse. Anniek kon van jongs af aan het kleding maken bij haar moeder afkijken. Dit heeft ze ook met beide handen aangepakt, want ze heeft het kleding maken zichzelf aangeleerd. “Toch was het als kwekers dochter qua scholing niet echt logisch om naar de kunst- of mode academie te gaan.” Maar stiekem lag haar passie bij kleding en dan specifiek de hoeden. “Die passie kriebelt, zit onderhuids en doet bijna pijn als je er niks mee doet.” Daarom heeft ze het hier niet bij gelaten.

 

 

“Het lijkt me fantastisch om mensen mooi te maken en zich overtuigd van zichzelf te laten voelen.”

Een reis naar Londen
Anniek trok de stoute schoenen aan en is een paar jaar geleden naar Londen gegaan om de hoedenopleiding aan de University of Fashion te volgen. “Als ik het toen niet had gedaan, dan had ik het nooit meer gedaan. Dan heb ik altijd hard gewerkt, maar nooit mijn passie gevolgd.” Nu mag ze zichzelf de titel ‘Milliner’ geven. Van Aert is namelijk officieel hoedenmaker, hier vallen ook de fascinators (diadeems en alle gekke dingen op je hoofd) onder. “Ik maak hoeden wanneer ik maar kan en heb de stap gezet om het commercieel te maken.”

De hoedenstijl
“Op dit moment is alles op aanvraag, want ik heb nog geen collectie die ik zo uit het schap kan verkopen.” In haar jeugd was ze al autodidactisch toen ze zelf kleding leerde maken, dit trekt ze door naar haar hoeden passie. “Ik heb natuurlijk wel de opleiding gevolgd, maar ik moet nu vooral mijn eigen stijl verder ontwikkelen. Ik ben groot fan van oude lijnen, zoals de Audrey Hepburn en Chanel-achtige.” Ze vindt het dan ook heerlijk om in de hang naar het oude, klassieke, vrouwelijke en bijna feministische te zitten. Daar zit veel inspiratie in”

De voorliefde voor hoeden
De docenten op de basisschool zullen niet verrast zijn dat Anniek haar passie in de modewereld ligt. Haar tekeningen bestonden vroeger uit dames op een romantische schommel met een enorme hoepeljurk én een super grote hoed natuurlijk. “In eerste instantie werd mijn aandacht naar de kleding getrokken, omdat mijn moeder natuurlijk coupeuse was” Later werd haar liefde voor hoeden nog meer uitvergroot. “Ik loop al heel lang met hoedjes op mijn hoofd. Je moet ze dan alleen nog zelf zien te maken. Het zijn hele bijzondere technieken waarbij je over de juiste materialen moet beschikken.” Dat het bijzondere technieken zijn, is een understatement. Anniek laat vol trots één van haar asymmetrische hoeden zien. “Alles is handwerk, dus ik ben met deze een week bezig geweest (fulltime)”.

/nl/stories/powervrouw-anniek.html/image4.jpg

“Van mij mag het allemaal wel wat meer posh.”

Máxima als inspiratie
Als Máxima aan haar zou vragen of ze een hoed mag lenen, dan mag dat zeker. “Ze mag 'm zo meenemen! Ik zou wel een keer een mooie cocktail met haar willen drinken. Volgens mij gaan wij het heel leuk hebben.” Onze modekoningin is dan ook 100% een inspiratiebron voor Anniek. “Het zijn niet per se de vormen of de stijl die mij inspireert, maar het is wel die power, het iconische en de uitstraling wat zij neerzet.” Anniek haar inspiratie kan komen uit het botanische, een serie of een mooi plaatje. Vaak vallen 's nachts de puzzelstukjes samen. ”Je knoopt soms hele gekke dingen aan elkaar. De grote blauwe hoed was eerst bedoeld voor de paardenrennen in Engeland. Maar toen ik bezig was dacht ik ‘ach die kan zo in Bridgerton’, dan wordt de hoed toch weer expressiever en gekkig.”

AVA Hattitude

De naam van haar hoedenmerk AVA Hattitude is een combinatie van haar eigen naam, hoeden en attitude (houding, uitstraling). Je proeft aan alles dat er onwijs veel passie in deze vrouw zit, zeker op het gebied van hoeden. Het is dan ook niet verrassend dat ze heel graag ooit een eigen winkel zou willen hebben. Een winkel met een aantal mooie merken, waaronder haar eigen merk en een atelier. “Het lijkt me fantastisch om mensen mooi te maken en zich overtuigd van zichzelf te laten voelen.”


De hoedendragende vrouw
Als we aan Anniek vragen wat ze van de hoedendragende dames vindt, is ze resoluut: “die zijn er maar weinig in Nederland.” Het zijn vaak bepaalde kringen en karakters met een beetje een eigenzinnige smaak die durven. Of de klassieke mannen die (jacht)hoeden dragen. “In Nederland zijn mensen nog in staat om op een bruiloft in een spijkerbroek te komen, dat kan natuurlijk niet. Van mij mag het allemaal wat meer posh.” Ze hoopt als alle corona ellende voorbij is, dat mensen zich wat meer willen laten zien. Met een hoed natuurlijk.

 

 

Marketing & Sales Manager, bouwvakker, milliner & Bossche Parel
Naast haar werk als Marketing & Sales Manager is Anniek ook nog eens bouwvakker en aannemer ineen. Vol trots laat ze haar werkhanden zien. “We hebben net een nieuw huis en ik vind klussen echt heel erg leuk.” Ze heeft hierdoor vorig jaar bijna niet aan haar hoeden kunnen werken. Waar ze wel nog tijd voor heeft, is Ladies' Circle de Bossche Parels. Ze zetten zich in voor lokale goede doelen. 
Zo was Anniek initiatiefnemer van de coronavlag. Aan het begin van de corona tijd werd er natuurlijk geklapt voor de zorg. “Dat gaat niet elke avond lukken en alle hardwerkende en getroffen mensen verdienen een steun in de rug." Toen heeft ze samen met een vriend een vlag ontworpen met de tekst ‘met elkaar, voor elkaar’. Met de vlag is meer dan €37.500,- opgehaald voor het Rode Kruis.


Anniek vindt zichzelf niet filantropisch, maar haar daden laten zien dat ze dit stiekem wel een beetje is. Je mag zelf beslissen, want we gaan nog even door. Zo zet Anniek, die inmiddels voorzitter is, zich samen met de Bossche Parels in voor stille armoede met stichting Quiet. Op dit moment is ze een nieuw initiatief voor stichting Quiet aan het uitwerken met de slogan ‘glazen voor scherven’. Dit was naar aanleiding van de harde rellen in Brabant. Naast al dit mooie werk, heeft Anniek het ook nog eens heel gezellig met de Bossche Parels. “Het is echt een hele gezellige club.” Ze kan dan ook niet wachten om eindelijk weer eens met haar parels een wijntje te drinken, ondanks dat ze zelf liever voor een GT gaat. 


/nl/stories/powervrouw-anniek.html/image6.jpg

Powervrouw
Anniek vindt dat je niet van jezelf kunt zeggen dat je een powervrouw bent, maar na een beetje aandringen komen we toch tot een antwoord. “Als je het aan iemand uit mijn vriendenkring, familie of zakelijke relaties vraagt, dan zeggen ze dat mijn enthousiasme, doorzettingsvermogen en het out of the box denken ervoor zorgen dat anderen energie en enthousiasme krijgen om dingen op te pakken. Ik denk dat dat wel mijn kracht is.” Ze blijft bescheiden, maar ze durft toch wel te zeggen dat het misschien wel haar gave is om potentie in dingen te zien.

Haar droom
Het is Anniek’s droom om in de wereld der hoeden een gevestigde naam te worden. Of om Máxima een keer met mijn hoed op een foto te zien." Wel omdat ze het mooi en passend bij haar outfit vond én omdat ze de stijl en de ontwerpen van Anniek mooi vindt. 
“Het zou natuurlijk het allermooiste zijn als ze zelf bij mij terecht komt. Je weet het maar nooit.”


We begonnen het verhaal met enthousiasme en passie en zo eindigen we het ook. Houd Anniek en AVA Hattitude in de gaten want er zijn mooie dingen aan het gebeuren. 
Wij zijn in ieder geval fan en durven zeker een hoed te dragen! Het liefst eentje van Anniek natuurlijk. 

 

Meer weten?

Volg Anniek alvast via social en bereid je voor op hele mooie posts én hoeden. Alles is nog wel onder constructie, maar het wachten wordt 100% beloond!

fashiontrendcollectionin the spotlighttravelbehind the sceneshotspotmediacareteamcustomer servicetipspowervrouwenduurzaamheid

Misschien vind je dit ook interessant

fashion
Prints clashing: zo draag je p...
Je kunt er niet meer omheen: prints zijn hot. Maar hoe combineer je ze? Met nog meer prints! Lees hier hoe je dat doet.
Lees artikel
collection
Extended Family
Het afgelopen jaar hebben veel mensen er een extended family bij gekregen. Wie is dat voor Anneloes? Je leest het hier!
Lees artikel
tips
7 royal Netflix series die je ...
Neem een kijkje in de wereld van de royals met deze 7 royal Netflix series die we voor je op een rijtje hebben gezet!
Lees artikel