Van chic tot casual: zo combineer je de blazer

Gepubliceerd op 29-11-2023

Van chic tot casual: zo combineer je de blazer

Geen één vrouw haar garderobe is compleet zonder een paar goede blazers. Of je nu voor een casual of zakelijke look gaat, dit is hoe de blazer combineert. 

De perfecte blazer voor jou

Een mooie blazer geeft iedere look een verfijnde uitstraling. Of je je nu zakelijk of casual wilt kleden, met een blazer kun je alle kanten op. Kies je voor een oversized of juist een klassiek model? Een statement kleur of een meer neutraal exemplaar? The choice is yours.

Blazer & bijpassende broek

Het broekpak is inmiddels een onmisbaar onderdeel van onze garderobe geworden. Pakken dragen bij aan een zelfverzekerd en krachtig gevoel en laat dat op sommige dagen precies hetgeen zijn wat je nodig hebt. Wie denkt dat je een pak altijd in zijn geheel moet kopen, heeft het mis. Door een bijpassende blazer en broek met elkaar te combineren, creëer je gemakkelijk de look van een pak.

Blazer & midi rok

De combinatie van een blazer met een midi rok is een klassieke look die altijd werkt. Wil je de look ietwat opspicen? Draag dan een ceintuur over de blazer. Hiermee leg je de nadruk op je taille en geef je het geheel net wat meer pit. Ook schoudervullingen en hoge laarzen kunnen bijdragen aan het versterken van een krachtige look.

Blazer & jeans

Hoeft het van jou allemaal niet te netjes en ben je meer fan van een casual look? Style je blazer dan met een jeans. Hiermee creëer je een nonchalante en stoere look, die toch stijlvol is. Een geschikte outfit voor een weekenddag of casual werkdag.

Blazer & jumpsuit

Op zoek naar een manier om een jumpsuit stijlvol af te stylen? Combineer ‘m eens met een blazer! Hiermee geef je jouw look extra dimensie en kun je mouwloze jumpsuits het hele jaar door dragen. Een win-win situatie. 

Blazer & jurk

Ook voor een jurk is een blazer de ideale manier om meer dimensie te geven aan je look. Combineer het met een paar hoge laarzen en style het geheel af met een ceintuur. Hiermee creëer je in een handomdraai een vrouwelijke look die geschikt is voor ieder seizoen.