Comfortabele dameskleding om in te golfen

Gepubliceerd op 01-12-2023

Comfortabele dameskleding om in te golfen

Benieuwd hoe je de perfecte golfoutfit samenstelt die comfortabel is op de baan en stijlvol daarbuiten? Ontdek hoe de unieke eigenschappen van travelstof kleding perfect passen bij een dag op de golfbaan.

Stijlvolle golfkleding voor dames

Golf is niet alleen een sport, het is een lifestyle. En zoals elke lifestyle, verdient het de juiste outfit. Maar wat trek je aan naar de golfbaan? Wat zijn de golfkleding etiquette? En hoe stel je een mooie look samen?  
Golf staat bekend als een sport met een rijke geschiedenis en sterke tradities. Deze tradities strekken zich niet alleen uit tot de regels van het spel, maar ook tot de kleding die op de golfbaan gedragen wordt. In een tijd waarin mode constant evolueert en persoonlijke expressie wordt aangemoedigd, kan het soms een uitdaging zijn om hippe golfkleding voor dames te vinden. 

Welke kleding draag je als vrouw bij het golfen?

Bij het golfen draait het niet alleen om de perfecte swing, maar ook om de juiste kleding. Om respect te tonen voor de club en je medespelers is het raadzaam om de golfkleding etiquette zoveel mogelijk na te leven.  
Bij veel golfclubs gelden er kledingvoorschriften. Wat die voorschriften precies inhouden verschilt per club. Maar in grote lijnen gelden vaak dezelfde regels. Hier zijn enkele Do's en Don'ts om je op weg te helpen: 

Golfkleding Tips

Do's:

  • Draag kleding die geschikt is voor de weersomstandigheden en de golfbaan.
  • Kies voor comfortabele en ademende materialen zoals katoen of travelstof.
  • Ga voor nette en gepaste golfkleding, zoals polo's, golfbroeken of -rokken en golfschoenen.
  • Maak de outfit af met een zonneklep of pet en een zonnebril om je te beschermen tegen de zon.
  • Draag een nette en verzorgde outfit en vermijd versleten, verwassen of gescheurde kledingstukken.

Don'ts:

  • Vermijd het dragen van spijkerbroeken, joggingbroeken of sportkleding die niet geschikt is voor golf.
  • Laat je niet verleiden tot het dragen van te casual of te formele kleding die niet in lijn is met de golfkleding etiquette.

Travelstof kleding op de golfbaan

Op de golfbaan draait alles om beweging en precisie. Comfortabele kleding is daarbij essentieel. De stretch in travelstof zorgt voor optimale bewegingsvrijheid, waardoor je moeiteloos elke swing kunt maken zonder belemmeringen. Bovendien is de stof kreukvrij en sneldrogend, wat betekent dat je er altijd netjes en verzorgd uitziet, zelfs na een lange dag op de baan. 


Onze unieke travelstof, bekend onder de naam Sensitive® Fabrics, wordt geproduceerd in Italië. Dit materiaal onderscheidt zich van andere travelstoffen dankzij de speciale kettingbreistructuur. Gemaakt van hoogwaardige polyamide en elastomeer garens, biedt deze stof een ongeëvenaarde elasticiteit. De synthetische vezels kunnen tot wel zes keer hun oorspronkelijke lengte rekken en toch terugkeren naar hun oorspronkelijke vorm. Deze stretch maakt de stof buitengewoon comfortabel, waardoor het de perfecte keuze is voor actieve bezigheden zoals golfen. 

Golfkleding voor op de golfbaan én daarbuiten

Golfkleding aanschaffen kan een investering zijn. Hoe fijn is het dan wanneer je die kleding niet alleen op de golfbaan kunt dragen, maar ook daarbuiten in je vrije tijd? Bij Studio Anneloes begrijpen we dat helemaal. 

“Mijn eerste golf-outfit was van Studio Anneloes, omdat ik die al in de kast had hangen. Handig! En nu golf ik nog steeds het liefst in Studio Anneloes. Mijn favorieten zijn de Downstairs bonded trousers met een Poppy blouse erboven.”- Lotte, Golf-liefhebber en Lead Digital Marketing bij Studio Anneloes

De travelstof kleding van Studio Anneloes is ontworpen voor het alledaagse leven, maar biedt ook alle functionaliteit die je nodig hebt op de golfbaan. Onze kleding van travelstof #WorksAnywhere. 
Speciaal voor golfdames zoals jij, hebben we een selectie gemaakt. Deze travelstof modellen uit onze collectie lenen zich perfect voor golf. 

Geschikte broeken voor tijdens het golfen

Broeken met een slim fit

Kies voor een broek met een slim fit pasvorm voor optimale bewegingsvrijheid. Deze broeken sluiten nauw aan op het lichaam. Lossere broeken kunnen in de weg gaan zitten tijdens je swing.  
Ontdek deze slim fit broeken van travelstof: 

Shorts

Op warme dagen is een korte broek een musthave voor comfort op de golfbaan. Kies voor een stijlvolle en functionele korte broek met voldoende stretch om je vrij te kunnen bewegen: 

Leggings

Hoewel leggings nog niet overal volledig geaccepteerd worden als golfkleding, worden ze steeds populairder op de golfbaan. Dankzij hun comfortabele pasvorm en stretchy materiaal bieden leggings, zoals de Amber legging, de perfecte combinatie van stijl en functionaliteit. Het is echter altijd verstandig om de dresscode van de golfclub te controleren voordat je leggings draagt tijdens het golfen. 

Geschikte bovenstukken voor tijdens het golfen

Blouses

Kies voor een slim fit blouse met stretch, zoals de Poppy blouse of de Bobby sleeveless blouse. Die sluit nauw aan op het lichaam voor een gestroomlijnde golfervaring. Deze blouses bieden voldoende bewegingsvrijheid zonder te baggy te zijn, waardoor je vrij kunt bewegen tijdens je swings. 

Shirts & Tops

Shirts en tops zijn essentieel voor de warmere maanden of als onderdeel van gelaagde golfoutfits. Bijvoorbeeld, voor onder een blouse of pullover. Kies ook hier voor stretchend materiaal en een aangesloten pasvorm:  

Pullovers

Op koelere dagen bieden pullovers de perfecte extra laag om warm te blijven op de golfbaan. Kies voor pullovers gemaakt van stretchende en ademende materialen die je warm houden zonder te zwaar te zijn. De Luna stripe pullover is gemaakt van Travel knit en voldoet hier perfect aan. De Luna stripe pullover is ook verkrijgbaar met korte mouwen.

Geschikte jurken voor tijdens het golfen

Golf is een van de weinige sporten waarbij het dragen van een jurk helemaal niet gek is. And we love it. De ideale roklengte is een jurk die tot boven de knie komt. Onze Simplicity dress leent zich uitstekend voor golf. Bovendien is deze jurk tijdens de warmere maanden ook verkrijgbaar zonder mouw.  


Langere jurken bieden je niet genoeg bewegingsvrijheid. Hele korte jurken zijn ook niet aan te raden, omdat je tijdens golf regelmatig vooroverbuigt. Extra tip: draag altijd een kort (sport)broekje onder je jurk tijdens het golfen.