menu

Wastips voor Travelstof

Travelstof is een heerlijk materiaal met heel veel voordelen. Het is comfortabel en het heeft een stijlvolle look. Met de juiste verzorging kun je jarenlang van jouw favoriete Studio Anneloes item genieten. Ontdek hier hoe je jouw kleding het beste kunt wassen en drogen.

Geinspireerd door de foto's? Ontdek dan onze basiscollectie.

 

   

Frisse lucht doet wonderen

Lucht onze travel-items wanneer je ze hebt gedragen. Op deze manier hoef je jouw kleding niet iedere keer te wassen nadat je ze gedragen hebt. Het scheelt wasbeurten en beperkt dus de footprint. Daarnaast slijt het item minder snel en dat draagt dus bij aan de longivity van het item. Win-win.

/sustainability/youcare.html/YouCare_Image2.jpg

Geen/weinig wasmiddel

Wanneer er wit in jouw item van travelstof zit, raden we aan om geen wasmiddel te gebruiken. Daar zit bleek in, wat vergeling kan veroorzaken en dat wil je natuurlijk niet. Gebruik liever een scheutje witte natuurazijn. Dit kun je mengen met een eetlepel baking soda (optioneel). Voor gekleurde travelstoffen waar geen wit in zit, werkt dit mengsel ook erg goed. Ook hierbij is het gebruik van (veel) wasmiddel afgeraden. Voeg als je dat heel graag wilt een druppel wasmiddel toe, maar gebruik zeker GEEN waspods voor de witte was. Hier zit echt teveel wasmiddel in en dat komt je kleding niet ten goede. Tenslotte: zet de automatische zeepdosering uit als dit op jouw wasmachine zit.

Deze wastips zijn bedoeld voor travelstof, maar je kunt ze natuurlijk ook toepassen bij andere materialen.

Zero wasverzachter

Dit is een absolute no-go voor travelstof en dat geldt overigens ook voor alle andere stoffen. Wassen met wasverzachter heeft als gevolg dat er een vetlaag op de stof komt de liggen die zacht aanvoelt. De stofvezel zelf wordt er dus niet zachter van (bron). Daardoor gaat het als het ware dichtzitten. De stof wordt hierdoor minder rekbaar én gaat het minder ademen. Doordat de stof is aangetast, gaat het item ook nog eens sneller slijten. Dat wil je natuurlijk voorkomen. Witte natuurazijn is hiervoor een goed alternatief. Daardoor blijven de kleuren fris.

/sustainability/youcare.html/YouCare_Image4.jpg

Minimaal strijken

Yes, eindelijk kledingstukken die je niet meer hoeft te strijken. Als je de travel-items na het wassen uithangt, hoef je ze niet te strijken. Je kunt ze zelfs in een koffer stoppen of proppen. Wanneer je ze eruit haalt, zie je misschien wat kreukels, maar die trekken gelijk weg als je het item even uitslaat. Als je het toch niet kunt laten, dan kun je alléén op de laagste stand strijken, maximaal 110 graden. Test altijd even een 'onzichtbaar' plekje en gebruik een theedoek ertussen. Maar nogmaals: strijk travelstof liever niet.

Sorteren

Was alleen soortgelijke materialen en kleuren bij elkaar, dus travel met travel. Witte items van travelstof uitsluitend bij andere volledig witte items. Was een artikel met print ook altijd apart en haal het na het wassen direct uit de machine of uit het sopje. Natuurlijk is het in dit geval duurzamer om voor een handwasje te gaan, omdat je hierbij minder water en geen energie verbruikt. Hang het item daarna met een kledinghanger op met de knoopjes gesloten.

/sustainability/youcare.html/YouCare_Image6.jpg

Vlekken

Zit er een vlek op jouw favoriete blouse, broek of jurk? Probeer het eerst te verwijderen met een katoenen, kleurvaste (!) doek en een beetje water. Grote kans dat je de vlek eruit krijgt. Als dit niet lukt, kun je het proberen met een wasbeurt. Ook als je al van plan was om het item te wassen, kun je eerst de truc met de katoenen doek proberen. Als de vlek eruit gaat, hoeft het item minder intensief gewassen te worden.

Wasmachine reiniging

In een wasmachine kunnen vuilresten blijven zitten na wasbeurten. Laat dus eerst de machine op 90 °C draaien zonder wasgoed. Doe er een scheutje witte natuurazijn of een vaatwastablet in. Zo zorg je dat de donkere vezels, vuilresten en vetten uit de trommel worden verwijderd en kun je veilig jouw kleding van travelstof wassen.

/sustainability/youcare.html/YouCare_Image8.jpg

Wassen met liefde

Wanneer je gekozen hebt voor een travelstof item waar wit in zit, moet je extra goed opletten. Om het item mooi wit te houden, zijn speciale wastips van toepassing.

Witte en gedeeltelijk witte travelstof
  • Handwas | Was witte artikelen van travelstof altijd apart. Laat de items niet weken, maar haal ze direct uit. Hang het item vervolgens op met de knoopjes gesloten.
  • Machine was | Witte items van travelstof wassen met een machine is op eigen risico. Zorg dat de binnenkant van je wasmachine goed schoon is. Laat dus eerst de machine op 90 °C draaien zonder wasgoed, met witte natuurazijn of een vaatwastablet. Zo zorg je dat de donkere vezels, vuilresten en vetten uit de trommel worden verwijderd. Kies vervolgens voor een fijnwasprogramma (geen wolwas). Laat de was met lage snelheid en lage temperatuur. Maximaal 800 toeren en maximaal op 30 °C. Hang het item daarna op met de knoopjes gesloten.

Gekleurde/zwarte travelstof
Bij non-white travelstof raden we ook aan voorzichtig te wassen. Het is hierbij natuurlijk ook goed om te kiezen voor handwas, maar dit is een minder dringend advies dan bij witte Travel Quality.
  • Machine was | wassen in een schone machine op een fijn wasprogramma (geen wolwas). Was maximaal op 30 °C met weinig toeren (maximaal 800). Hang het item vervolgens op met de knoopjes gesloten.

 

 

wrinkle free

wrinkle free

Travel kwaliteit kreukt niet, hoe heerlijk is dat! Ideaal dus om mee te nemen op reis. Eventjes uithangen en je kunt het zo weer aan!

uv protection

uv protection

Door de samenstelling van deze polyamide stof, is deze UV-werend, je zult dus nooit verbranden door je travel kleding heen. We adviseren je wel om altijd te blijven insmeren.

sustainable

sustainable

Kleding van travel kwaliteit is super duurzaam. Niet alleen omdat je kleding van dit materiaal heel lang mooi blijft maar ook omdat je het in de gebruiksfase weinig schade aan het milieu geeft omdat je het niet vaak hoeft te wassen en nooit hoeft te strijken. Dat scheelt een hoop energie!

stretch

stretch

Travel stof is super stretch en zit daardoor mooi aangesloten en enorm comfortabel. Let op, als de stof teveel onder grote spanning komt te staan, kan de stof doorschijnen, zoals bij iedere stretch stof die te ver wordt uitgerekt. Let daar dus op bij het passen van je kleding!

quick dry

quick dry

Door de samenstelling van deze stof, is het super snel droog. Even uithangen en je kunt het meteen weer aan! Heel fijn als je niet al te lang de tijd hebt!

extra comfort

extra comfort

Door de enorme elasticiteit van travel stof, draagt het super comfortabel en relaxt, hoef je je daar verder in ieder geval geen zorgen meer over te maken!

easy care

easy care

Omdat je kleding van Travel Quality weinig hoeft te wassen, (bijna) nooit hoeft te strijken, vlekken er super snel uit te krijgen zijn en het heel snel droog is, heb je heel veel tijd over voor andere leuke dingen!

breathable

breathable

Travel kwaliteit is een ademende stof waardoor je er niet door gaat transpireren. Ideaal dus om te dragen in iedere periode én situatie!

body

body

Door de echte Lycra is de Travel Quality vochtregulerend waardoor je lichaam niet oververhit raakt.

anti pilling

anti pilling

Deze stof gaat bij normaal gebruik absoluut nooit pillen. Alleen als er overmatige en onnatuurlijke wrijving ontstaat op een geconcentreerde plek, dus wees wel voorzichtig met schurende tasjes, riemen of emblemen in de binnenkant van een jas bijvoorbeeld.