Menu

23 september 2019 12:45

In the spotlight: JOZ Amsterdam

Met een zeer divers mode & travel assortiment en een service waar je u tegen zegt is JOZ een unicum in de leukste wijk van Amsterdam.
Daarom de hoogste tijd om de winkel wat beter te leren kennen. 

 

 

Kun je iets vertellen over de historie van jouw winkel?
Ik woon al jarenlang in Zandvoort en het verbaasde me altijd dat er op het strand niks gebeurde zoals je in het buitenland wel ziet. Geen leuke boetiekjes met sieraden, jurkjes etc. Uiteindelijk heb ik de stoute schoenen aangetrokken en een strandtent benadert, een kledingrekje, bikini’s, sieraden en strandjurkjes gekocht en ‘JOZ at Everywhere’ was geboren. Het bleek een groot succes en al vrij snel trok ik als pop-up concept naar Amsterdam, Laren en Abcoude. De 9 straatjes is altijd al mijn favoriete buurt van Amsterdam geweest dus tijdens mijn pop-up store in de Berenstraat wilde ik eigenlijk niet meer weg. In eerste instantie had ik een tijdje een pand tegenover de winkel op het oog maar ben uiteindelijk toch begonnen in de Huidenstraat! Binnen 4 maanden maakte ik de gedurfde stap om het pand in de Berenstraat ook over te nemen. De Travel Boutique is daar 3 jaar later bijgekomen, ook in de Berenstraat.

Hoe is jouw passie voor mode ontstaan? Heeft dit er altijd al ingezeten of heeft dit zich pas op latere leeftijd ontwikkeld? 
Oh, dit heeft er altijd al ingezeten! Al sinds jonge leeftijd was ik al bezig met het ontwikkelen van mijn eigen kledinglijn. Ik heb een modeopleiding gevolgd en daarna heb ik sinds mijn 24ste jarenlang in de mode gewerkt aan de wholesale kant. 


/stories/in-the-spotlight-joz-amsterdam.html/tekstimage3.jpg
Hoeveel mensen werken er bij jouw in het team?
We zijn nu met een team van 15 Angels die bij JOZ werken, waarvan er veel parttime werken. Op kantoor werken we nu met vier Angels en we hebben momenteel twee stagiaires. De Angels van JOZ zijn enthousiast, vrolijk, spontaan en betrokken. Met passie voor het vak helpen we met heel veel liefde al onze klanten. We zijn een hecht team, die elkaar ook buiten werktijd graag zien. Regelmatig varen we met een bootje door de Amsterdamse grachten, onder het genot van een lekker fris wijntje.


Wat maakt jullie als winkel uniek waardoor consumenten bij jullie komen winkelen?

Bij ons staat persoonlijke aandacht ontzettend hoog in het vaandel. We hebben veel variatie in ons assortiment. Van hip tot zakelijk en luxe lifestyle producten tot minimalistische sieraden. Met de Travel Boutique richten we ons nog meer op de toeristen die Amsterdam bezoeken. Hier vind je dan ook allemaal items die je perfect mee kunt nemen in je koffer. Daarnaast bieden we als extra service de ‘9 Streets Hotel Delivery Service’ aan. Klanten kunnen de aankopen die ze bij ons in de winkel hebben gedaan, samen met eventuele andere aankopen, achterlaten in de winkel. Zo kunnen ze ongestoord en zonder tassen door met het verkennen van de stad. Aan het einde van de dag leveren wij ze gratis af bij het hotel. 


Welke activiteiten organiseren jullie om de consument te ‘entertainen’? Oftewel hoe maken jullie Every Body Happy?
Wij organiseren personal styling sessies, vriendinnen avonden en binnenkort komt ons 5 jarig jubileum eraan waar we een groot evenement van gaan maken! En ja, hoe dat er precies uit gaat zien, houden we nog eventjes geheim. Groots wordt het zeker!

 

 

In hoeverre vind je dat de markt veranderd is?
Wij merken bij ons in de negenstraatjes dat de huren enorm verhoogt zijn en dat juist de mix van ‘One Brand Stores’ en ‘Multi Brand Stores’ niet mag verdwijnen. Daarnaast is het heel erg belangrijk dat je up-to-date bent met wat er in de markt speelt. Dat doe ik door vaak naar diverse beurzen te gaan (ook in het buitenland) waar ik veel inspiratie en nieuwe ideeën opdoe. Stilstaan is achteruitgaan!

Wat spreekt je zo aan om Studio Anneloes te verkopen?
Studio Anneloes heeft echt de perfecte travel kwaliteit en spreekt een brede doelgroep aan! Goede basics waar klanten echt voor terugkomen. Casual of chique, het is goed te dragen bij iedere gelegenheid. Wij kunnen alleen maar voordelen bedenken bij deze kwaliteit, wat wij ook overbrengen naar onze klanten. 


Wat is je favoriete Studio Anneloes item? 
De Upstairs trousers! Een absolute must-have. De perfecte alledaagse broek! Of je nu zakelijk of casual gekleed gaat, hij staat altijd goed. Daarnaast is de Upstairs met eigenlijk alles te combineren.

 


Wat is het best verkochte Studio Anneloes item ooit?
Je raadt het misschien al, de Upstairs trousers! Daarnaast is de Poppy blouse ook echt een topper binnen het assortiment.

Wat zou je nog wel eens in de Studio Anneloes collectie (terug) willen zien?
Oei, daar moet ik eventjes over nadenken! Alhoewel, de Polo pants heeft het altijd zo goed gedaan. Die zou ik graag nog wel weer eens terug willen zien in de collectie!

Welk Studio Anneloes kledingstuk mag absoluut niet ontbreken in je kledingkast?
Een witte Poppy blouse! Zakelijk, chic, comfortabel en casual, je kunt er echt alle kanten mee op. Als ik het eventjes niet meer weet pak ik altijd de Poppy! Daarna valt er altijd wel een bijpassend item op zijn plek.

 

Na al deze vragen snappen we dat je staat te popelen om te shoppen bij JOZ in de leukste buurt van Amsterdam!
Bezoek hier de website voor alles over JOZ, het adres of shop je suf in de webshop. 


fashiontrendspringcollectionSummerin the spotlighttravelbehind the sceneshotspotmediaautumncarewinterteamcustomer servicetipspowervrouwen

Misschien vind je dit ook interessant

collection
Empowerment, feel confident
How to become stronger and more confident? Anneloes haar geheim en alles over de nieuwe collectie, lees je hier.
Lees artikel
in the spotlight
In the spotlight: Vive
Altijd vriendelijk en eerlijk advies op een unieke plek in hartje centrum. Vive wil én mag je niet missen bij een bezoek aan Tilburg.
Lees artikel
collection
Eye of the tiger
Dé collectie waarin kracht & Anneloes haar favoriete prints centraal staan. Lees snel verder en haal jouw innerlijke tijger naar boven.
Lees artikel