Menu

01 augustus 2019 07:02

Dress For Success

Met onze vele collecties per jaar, worden er hier bij Studio Anneloes natuurlijk ook veel samples geproduceerd.
Daar waar deze bij vele modehuizen blijven liggen zijn wij met onze duurzame focus,
op zoek gegaan naar een tweede leven voor deze samples.
Wij zijn ontzettend trots dat we de prachtige stichting ‘Dress For Success’ hiervoor gevonden hebben!
Hieronder vertellen wij graag wat meer over deze stichting.

Dress For Succes helpt sinds 2001 mannen en vrouwen met een (financiële) achterstand of vanuit de bijstand aan representatieve kleding en praktische ondersteuning om goed voorbereid voor de dag te komen op een sollicitatiegesprek. Het uiteindelijke doel is zo de kans op werk te vergroten. De vrijwilligers, coaches en stylisten, helpen niet alleen met het uitzoeken van een outfit maar helpen ook bij het verbeteren van persoonlijke presentatievaardigheden! Hiermee helpt Dress For Success klanten niet alleen aan het vergroten van de kans op een werkplek maar werken ze ook aan de zelfverzekerdheid. Want wat is er nou mooier dat de klant met het juiste outfit, een glimlach en zelfverzekerd gevoel een sollicitatiegesprek tegemoet gaat? Van de jaarlijks ongeveer 900 klanten, draagt Dress For Succes zeker bij de maar liefst 70% die uiteindelijk een ‘succes’ meldt; een contract of bijvoorbeeld zzp opdracht.
/stories/dress-for-success.html/tekstimage_2.jpg

Om na een ‘succes’ te blijven motiveren biedt Dress For Succes klanten de mogelijkheid om nog een volledig outfit uit te zoeken omdat ze hier vaak nog niet zelf toe in staat zijn. Het mooie is dus dat ze ook na het ‘succes’ nog terecht kunnen. Met ondersteuning van het Oranjefonds sinds 2017 en een koninklijk bezoek in 2018 is Dress For Succes is de maatschappelijke ondersteuning alleen maar toegenomen!

Tijdens een bezoek aan de winkel in Amsterdam kregen wij een erg goede indruk van het prachtige initiatief. Het is bijzonder om te zien dat mensen uit een vaak precaire situatie de winkel binnenstappen en je gaandeweg een persoon ziet ‘transformeren’. Het begint vaak met het invullen van persoonlijke gegevens en het drinken van een kopje koffie in groepsverband, wat toch vrij spannend is. Maar worden ze eenmaal apart genomen door de stylisten om een outfit uit te zoeken, zie je ze, naarmate het juiste outfit is samengesteld, zelfverzekerder worden. Wanneer de outfit aan de groep wordt getoond, zorgen de bevestiging en complimenten van anderen voor een onbeschrijfelijke blijheid.


Het is enorm bijzonder om te zien van het juiste outfit voor deze mensen doet!


 

 

Met het warme gevoel waarmee we de winkel uit zijn gelopen, zijn we ontzettend blij dat we Dress For Success blij kunnen maken met onze samples en zo bij te dragen aan het economisch onafhankelijk worden van deze mensen!

Wil je meer weten over Dress For Succes of zelf een steentje bijdragen?

Bezoek dan de website!

 

 

fashion trend spring collection Summer in the spotlight travel behind the scenes hotspot media autumn care winter 

Misschien vind je dit ook interessant

fashion
Feestdagen Favourites
Dé feestdagen favourites die je volgens Anneloes niet mag missen!
Lees artikel
collection
Winter in Moscow
Get ready to dress like a Russian spy!
Lees artikel
care
Every body happy Giving Tuesday!
We care about Giving Tuesday, do you?
Lees artikel