menu

11 mei 2021 15:06

Behind the scenes bij Studio Anneloes

Wist je al dat we alle collecties in onze eigen studio ontwerpen? Dit doen we met stuk voor stuk toegewijde (en leuke) mensen die allemaal tot de Studio Anneloes familie horen. Tijdens dit hele proces houden we de vrouw die onze kleding draagt in gedachten. Jij dus! Onze Studio Anneloes methode is eigenlijk iets waar we heel trots op zijn. We geven je daarom graag een kijkje achter de schermen! Lees hier hoe ons proces er van A tot Z uitziet (inclusief little secrets)!

Het ontwerpproces

First things first: al die fashionable items moeten eerst ontworpen worden. Dit doen we met ons styling team in onze eigen studio, gewoon in Amsterdam. We blijven natuurlijk wel met beide benen op de grond. Een goede pasvorm en comfort gaat boven alles. Het is ons doel om je lekker van binnen en van buiten te voelen als je onze kleding draagt. Daarom maken we onze kleding voor echte vrouwen, met echte vormen. Niet per se supermodellen, mag natuurlijk wel (Doutzen als je het leest?). Anneloes en de meiden van het styling team weten ons iedere keer weer te verrassen met de mooiste ontwerpen. You go girls!
/stories/behind-the-scenes-bij-studio-anneloes.html/Productie.jpg

Close-to-market productie

We zijn zeker niet het braafste meisje van de klas, maar we zijn ons ervan bewust dat onze kleding een impact heeft op het milieu. Daarom proberen we hier zo open en eerlijk mogelijk over te zijn én hebben we bewust onze partners gekozen. Zo worden de meeste collecties geproduceerd in Europa, close-to-market. Behalve onze knitwear, dit wordt in China geproduceerd. De rest van de ontwerpen van het styling team leggen eerst een digitale reis af naar het noorden van Italië. Hier staat in een dorpje vlakbij Milaan de fabriek van Eurojersey die onze unieke en gepatenteerde travelstof maakt. Hier worden de stoffen op een zo duurzaam mogelijke manier gebreid, gekleurd of geprint. Bellissimo!

Daarna gaan de rollen stof naar ons naaiatelier in Łódź, Polen. Onze partners in Polen weten als geen ander hoe alle Poppy’s, Franka’s en Margot’s in elkaar zitten. Dit komt omdat we al meer dan tien jaar met dezelfde mensen werken, dus we begrijpen elkaar als geen ander. Het belangrijkste is dat de mensen in het atelier onder goede omstandigheden werken, waarbij de (gedeelde) passie voor het vak er vanaf spat. Zodra de artikelen ready zijn voor vertrek, brengen knappe chauffeurs de collecties per vrachtwagen twee keer per week naar Amsterdam.

 

 

De logistieke helden

Onze (net zo knappe) mannen en vrouwen ontvangen alle collecties in het magazijn en zorgen ervoor dat alles - right in time - op de juiste plek terecht komt. Het is niet normaal hoeveel kleding er dagelijks in en uit gaat, maar deze mensen weten het hoofd altijd koel te houden en het magazijn ook nog eens super geordend te houden. Marie Kondo eat your heart out!
/stories/behind-the-scenes-bij-studio-anneloes.html/Creative.jpg

Creatieve koppen

Vanaf het moment dat het styling team de collecties heeft ontworpen gaan de radertjes in het hoofd van ons creatieve team draaien. In samenwerking met het styling team wordt er op een mooie locatie een fotoshoot gehouden, zodat we de collectie zo goed mogelijk kunnen laten shinen. Daarna gaat het creatieve team aan de slag om de perfecte Instagram en Facebook feed te creëren. Vervolgens worden de verhalen achter de collectie geschreven en worden de meest catchy video’s gecreëerd. Dit alles verschijnt weer op jouw tijdlijn of in je mailbox.

 

 

De flow van het sales team

Studio Anneloes zou Studio Anneloes niet zijn zonder onze local heroes (en jullie natuurlijk). Om onze retailers tegemoet te komen leveren we style on demand, zodat de retailers altijd de perfecte samenstelling in hun winkel hebben. Je hoeft dus niet een half jaar van tevoren in te kopen, zes weken is echt onze max. De inkopers van de winkels komen naar onze showroom en ontmoeten daar ons sales team. Met een bezoekje aan de showroom kom je gegarandeerd met veel inspiratie terug. Dit komt natuurlijk door onze collecties, de meiden van het sales team én we nemen je helemaal mee in onze flow!
/stories/behind-the-scenes-bij-studio-anneloes.html/Klantenservice.jpg

Klantenservice to the rescue

Ben je benieuwd hoe je jouw Studio Anneloes item het langst mooi houdt? Of wil je weten hoe een bepaald item valt? Is je pakket kwijt? 020-3700659 to the rescue! Bel dit nummer en je krijgt gegarandeerd een leuk iemand van de klantenservice aan de telefoon. Geloof het of niet: deze meiden willen je écht altijd verder helpen.

 

 

Het Studio Anneloes kantoor

Of je nu in het magazijn, sales of in het styling team zit: pre-corona kwamen we allemaal bij elkaar als er iemand jarig was, want: taart. Het is traditie om altijd alles te vieren, dus dit doen we dan ook vaak. Tijdens feestdagen, verjaardagen, jubilea en andere belangrijke momenten zul je nooit met een lege maag dit pand verlaten, want er is altijd wat lekkers. Bij het koffiezetapparaat praten we bij, halen we een heerlijk broodje met nét te veel truffelmayonaise bij de Italiaan en op vrijdagmiddag pakken we er rond half vijf een wijntje bij (de dames van het sales team beginnen om vier uur). Wat dat betreft is het net een familie en dat is precies hoe Anneloes het altijd gewild heeft. Mission complete!

Wil jij ons team komen versterken? Dat kan!
Bekijk hier de openstaande vacatures of stuur een open sollicitatie naar: claudia@studioanneloes.nl

Misschien vind je dit ook interessant

collection
Collectie story: Country Chic
Ontdek nu onze nieuwste Country Chic collectie en laat je inspireren!
Lees artikel
trend
Waarom elke vrouw een power su...
Deze trend kun je echt niet overslaan! Lees dus snel verder.
Lees artikel
fashion
Pinstripe blazer dress by Bo W...
SA x Bo Wilkes | Dit is de ultieme jurk
Lees artikel