Menu

12 mei 2020 08:27

Bali backyard designs

Nu je waarschijnlijk de 'Backyard Bali' collectie al hebt geshopt helpen we je graag om het Balinese gevoel compleet te maken.
Hieronder 5 top tuin tips om je tuin onder de dompelen in Oosterse sferen!

It is all in the Batik details

Uiteindelijk valt of staat alles bij de aankleding, oftewel de details! Zoals je later zult lezen raden we je aan om voor grotere key-pieces te gaan zoals je die vaak ziet in prachtig groene Balinese tuinen of resorts. Voor het complete plaatje kleed je die key-pieces aan met bijvoorbeeld typisch batik kussens, een leuk vloerkleed, kunstwerk aan de muur of bijvoorbeeld een (groot) Buddha beeld. 
/stories/bali-backyard-designs.html/nummer3.jpg

'Less is more' mag je vergeten

Om echt in de Balinese sferen te komen mag je het statement 'less is more' (voor nu) even overboord gooien! Iedereen die al eens op het eiland is geweest weet dat de tuinen prachtig groen zijn en vol staan met groot gebladerde planten en prachtige bloemen. Omdat het klimaat hier in Nederland wel iets verschilt met dat op Bali raden we je wel aan hier rekening mee te houden bij aankoop van het groen. Zorg dat de planten tegen een beetje kou kunnen anders ben je volgend jaar terug bij af. Voor de rest geld; more is more! Zo creëer je een magisch Balinese tuin.

 

 

Cute corners

Om je tuin groter te laten voelen kun je de tuin in verschillende hoekjes delen. Creëer bijvoorbeeld een hoekje voor de eettafel en een apart hoekje voor de loungebank met daartussen een mooi pad tussen al het groen door. Door het groen waan je je in een tropische tuin en doordat je van het ene hoekje naar het andere moet lopen, laat je de tuin groter lijken! 
/stories/bali-backyard-designs.html/nummer2.jpg

Groot, groter, grootst

Woon je de stad en heb je niet een tuin maar een patio of bijvoorbeeld dakterras? Werk dan met grote potten. Dit is ook iets wat je vaak terug ziet komen in Balinese tuinen. Het vult goed de ruimte en met prachtige grote planten erin creëer je toch nog dat Oosterse sfeertje. Iets minder ruimte? Ga dan voor een slag kleiner en varieer in verschillende groottes. Zo krijg je wat meer diepte in de balkon, terras of patio. 

 

 

Werk met grote key-pieces

Met grote key-pieces bedoelen we onder andere een mooie grote lounge bank, kussens of mooie tafel. Waarom? Met deze items vul je de ruimte en blijft de uitstraling rustig. Met heel veel verschillende stoelen, kussens, tafeltjes etc. is het al snel te druk. Dus onze tip: liever een paar grotere key-pieces dan veel kleine items. Zo blijft het rustig, ligt de focus op het vele groen en word je niet teveel afgeleid. 
fashiontrendspringcollectionSummerin the spotlighttravelbehind the sceneshotspotmediaautumncarewinterteamcustomer servicetipspowervrouwen

Misschien vind je dit ook interessant

collection
Summer Glow
Kun jij net als ons niet wachten op een zomer in eigen land? Lees snel verder voor alle ins en outs over dé nieuwste kleurrijke collectie.
Lees artikel
team
Meet Eric
In gesprek met dé man die ervoor zorgt dat jouw pakketjes zo snel mogelijk op de post gaan!
Lees artikel
fashion
Studio Anneloes VIP-membership
Wil jij als echte Studio Anneloes fan voortaan profiteren van exclusieve privileges? Lees dan snel verder en schrijf je in.
Lees artikel