03 november 2020 15:27

Powervrouw Yoëlle

Meet de powervrouw van deze maand: Yoëlle Smith. Deze Limburgse schone heeft het Bourgondische leven
én het begrip doorzettingsvermogen uitgevonden!

"Ik probeer altijd columns met een knipoog te schrijven, want van mij mag het allemaal wel wat liever in de modewereld"

Kun je jezelf even voorstellen?
Mijn naam is Yoëlle, ik ben 28 jaar en ik kom uit een klein dorpje vlakbij Heerlen. Dat dorpje ligt twintig minuten van Maastricht, daardoor heb ik me eigenlijk altijd heel erg verbonden gevoeld met Maastricht. Officieel woon ik in Amsterdam, maar veel mensen weten dat niet eens. Dit komt omdat ik daar eigenlijk nooit ben door corona en omdat mijn vriend in het zuiden woont. Ik denk zelfs dat ik binnenkort weer terug ga verhuizen naar het mooie zuiden.

Hoe ziet je jouw huidige werksituatie eruit?
Ik werk als fulltime curvy model en daarnaast schrijf ik, want ik ben mode en beauty redacteur. Het modellenwerk is mijn hoofdinkomen en dat vul ik dan weer aan als freelance redacteur. Op dit moment schrijf ik alleen voor het Maastrichtse tijdschrift Chapeau magazine, omdat ik eigenlijk geen tijd heb voor andere opdrachten. Ik moet soms verzoeken van Chapeau afwijzen, omdat ik het te druk heb met het modellenwerk. Gelukkig heb ik wel een maandelijkse column over mode bij Chapeau, dat vind ik super leuk om te doen! Ik probeer hier wel altijd columns met een knipoog te schrijven, want van mij mag het allemaal wel wat liever in de modewereld.

Verder zijn er door corona wel een aantal dingetjes veranderd. Zo zijn er geen mode events meer en sta ik niet meer model bij inkoop. Maar de fotoshoots en campagnes gaan gewoon door, want de kleding is er al. Eigenlijk heb ik het juist alleen maar drukker in deze periode. Persoonlijk denk ik dat veel merken bang zijn voor een strenge lockdown, dus nu het nog kan worden er zoveel mogelijk campagnes geshoot.

/nl/stories/powervrouw-yoelle.html/image2.jpg

"Mijn ouders werkten allebei als model en zo ben ik er zelf ook ingerold!"

Hoe sta je zelf in het leven?
Ik hou van mode en beauty en ook van allerlei leuke en luxe dingen doen. Maar ik hou wel goed in mijn achterhoofd waar het echt om draait in het leven. Hetgeen wat me daar goed bij helpt is mijn portie Hollandse en vooral Limburgse nuchterheid. Tuurlijk, ik hou van het leventje, maar uiteindelijk is dat niet belangrijk. Het is misschien een cliché, maar het gaat erom wie je zelf bent en dat je gezond, gelukkig en een goed mens bent.

Wat vind je het leukste aan je werk?
De afwisseling, dat je vaak met nieuwe mensen werkt en dat ik op hele leuke plekken kom. Verder is natuurlijk geen enkele dag hetzelfde en dat vind ik heerlijk. Wat ik heel mooi vind aan mijn werk is dat je met een maatje meer ook modellenwerk kunt doen. Dat had ik me vroeger nooit voor kunnen stellen en daar ben ik heel dankbaar voor.

Hoe ben je met dit werk begonnen?
Mijn ouders werkten allebei als model en zo ben ik er zelf ook ingerold. Op mijn vijftiende leek het mij leuk om modellenwerk te doen en toen werd ik ook nog eens gevraagd. Maar dat was allemaal nog heel onschuldig. Ik was toentertijd ook heel onzeker, had pukkeltjes en deed heel erg mijn best om maatje 36 of 38 te hebben. Dat lukt helemaal niet, want mijn heupen waren simpelweg te breed. Toen ben ik ermee gestopt, omdat ik veel te jong en onzeker was. Op mijn negentiende heb ik het modellenwerk weer opgepakt, maar deze keer als plus size model. Toen ik jonger was, wist ik überhaupt niet van het bestaan van plus size models. Dit komt denk ik ook doordat het in Nederland niet zo bekend was. In Duitsland was dit wel het geval, daarom ben ik ook bij een Duits bureau terecht gekomen.

 

 

"Je kunt mij veel in de keuken vinden! Ik vind thuis koken namelijk super leuk om te doen."

Reis je veel voor je werk? Hoe is dat nu?
Ja zeker, ik reis veel voor werk in Europa. Verder werk ik ook veel in Duitsland, maar nu is het natuurlijk wat moeilijker om te reizen. Ondanks de restricties moet een zomercollectie toch echt op een zomerse bestemming geshoot worden, dus er wordt nog wel gereisd. Het is wel met erg veel omwegen. Zo heb ik bijvoorbeeld best vaak een overstap van acht uur of worden er allerlei vluchten gecanceld. Naast al die extra uren op het vliegveld, zijn er ook nog wat andere zaken die geregeld moeten worden. Zo heb je een werkvergunning nodig en moet je jezelf vaak laten testen op corona.

Hoe ziet jouw leven eruit als je niet aan het werk bent?
Dan ben ik heel graag in Maastricht of Amsterdam, er gaat eigenlijk niets boven deze twee steden. Het zijn dan ook mijn favorieten. Verder ben ik heel erg graag bij mijn familie en hou ik van kneuterigheid in de breedste zin van het woord. Gewoon lekker eten, lekker koken, wijntje erbij: je maakt me niet gelukkiger dan dat. Eigenlijk is het echt de bourgondische levensstijl waar ik zo van hou. Ook verjaardagen en kerst vind ik ultieme gezelligheid. Sommige mensen zien dat als een verplichting, maar ik vind dat echt super gezellig.

Hoe ziet je bourgondische levensstijl er dan uit in deze tijd?

Je kunt mij veel in de keuken vinden! Ik vind thuis koken namelijk super leuk om te doen. Als ik weer eens iets leuks heb geprobeerd dan post ik dat op Instagram. Koken is voor mij echt een soort healing. Ik ga er echt helemaal in op en vind dat dus pure ontspanning. Maar verwacht nu niet dat ik iedere dag in de keuken sta hoor. Ik vind het ook heerlijk om eten te bestellen. Zeker op dagen wanneer je heel moe bent, vind ik het heel fijn om iets te bestellen. Nu al helemaal, omdat de horeca dicht is. Persoonlijk vind ik het ook heel belangrijk om de horeca op die manier te supporten (als je het kunt).

/nl/stories/powervrouw-yoelle.html/image4.jpg
"Wat ik belangrijk vind is dat mensen zich ook realiseren dat kwetsbaarheid je ook een powervrouw maakt!"

Heb je nog een restaurant tip?
Dit is wel een tip voor na corona, maar in Limburg vind je ieder jaar het pop-up wijnrestaurant ‘Op ’t land’ dat is opgezet door Mes Amis. Het is op een onwijs mooie plek die chique is opgezet, waarbij je pal tussen de Limburgse wijnranken culinaire hoogstandjes aan het eten bent. En natuurlijk heerlijke Limburgse wijn aan het drinken bent! Het vindt meestal in september of oktober plaats. Een echte aanrader!

Wat maakt jou een powervrouw?
Dat ik mijn droom ben blijven volgen, ondanks heel veel afwijzingen. Mijn doorzettingsvermogen om mijn modellendroom waar te maken, heeft mij daar zeker bij geholpen. Überhaupt had ik nooit gedacht dat ik zou reizen voor het modellenwerk dat ik nu doe. Verder denk ik dat mensen eens vaker stil zouden moeten staan bij hetgeen wat ze al bereikt hebben. Dit is ook zeker iets wat ik zelf vaker zou moeten doen.

Wat ik belangrijk vind is dat mensen zich ook realiseren dat kwetsbaarheid je ook een powervrouw maakt. Zo heb ik mijzelf altijd van een gevoelige en emotionele kant laten zien. Daarmee ben je ook heel sterk. Verder vind ik het heel belangrijk dat je goed voor jezelf zorgt en toegeeft aan je behoeften. Je hoeft niet altijd alleen maar hard te werken en door te zetten. Het is prima om soms toe te geven aan het feit dat niet altijd alles perfect is. Misschien had je het idee om te gaan sporten, maar heb je eigenlijk veel meer zin in een avondje op de bank met een zak chips. Dan is dat ook gewoon goed! Gewoon lekker toelaten en ook hard huilen als het nodig is.

Wat is je grootste droom?
Eigenlijk leef ik al mijn droom, want wat ik nu dagelijks doe was al mijn droom van vroeger. Zoals ik net al zei, is het belangrijk om af en toe stil te staan bij wat je al hebt bereikt. Soms wil je alleen maar meer bereiken, maar heb je daar ook al dingen van behaald. Ik ben dus heel dankbaar voor wat ik vandaag de dag doe en trots dat ik dat al bereikt heb! Als ik zelf nog een doel zou moeten omschrijven, dan zou ik graag voor een langere tijd in Amerika modellenwerk doen. Op privégebied zou ik graag op de korte termijn (binnen twee jaar) een huisje in Limburg willen. Ook hoop ik over een aantal jaar een gezond gezinnetje te stichten met mijn vriend.

fashiontrendcollectionin the spotlighttravelbehind the sceneshotspotmediacareteamcustomer servicetipspowervrouwenduurzaamheid

Misschien vind je dit ook interessant

fashion
Buy Less, Buy Better, Buy Local
Waarom Studio Anneloes niet mee doet aan de Black Friday hype!
Lees artikel
fashion
Trend: Faux-Leather
Je kunt er eigenlijk niet meer omheen: faux leather. Lees snel verder hoe wij de faux leather items het liefst combineren!
Lees artikel
fashion
Studio Anneloes Fashion Horoscopen
Altijd al jouw fashion horoscoop willen weten? Lees snel verder en kom achter jouw persoonlijke horoscoop.
Lees artikel