Pinstripe Favourites - Zo stijl je de krijtstreep

Gepubliceerd op 27-09-2023

Pinstripe Favourites - Zo stijl je de krijtstreep

De krijtstreep heeft ons hart veroverd, omdat het tijdloos en gemakkelijk te combineren is. Perfect voor zowel zakelijke als casual outfits. Ontdek de mooiste pinstripe looks.

De krijtstreep is van origine ontworpen voor mannenmode, maar is nu een onmisbare print in garderobes van vrouwen. Pinstripe wordt allang niet meer alleen gedragen door zakenmannen op kantoor. De print is een tijdloze musthave in je basisgarderobe. De subtiele streep heeft een zakelijk karakter maar kan ook heel goed casual gedragen worden. 

Pinstripe blazer met een jeans

De combinatie van een pinstripe blazer met jeans is een tijdloze klassieker die nooit uit de mode raakt. Het samenspel van de formele pinstripe met de casual uitstraling van denim zorgt voor een perfect evenwicht. Deze mix biedt een veelzijdige look die zowel geschikt is voor een dag op kantoor als voor een avondje uit.

 

Bij het combineren van deze twee items kun je spelen met verschillende stijlen. Ga voor een donkere jeans en een getailleerde pinstripe blazer voor een chiquere look. Of kies voor meer edgy met een lichtgewassen jeans en een oversized blazer. Maak het af met een basic witte blouse of T-shirt eronder. Trouwens, ken je onze bewuste en comfortabele denim al? Je leest er hier meer over.

oversized

Oversized betekent letterlijk “te groot”. De oversized trend is meer dan een maat te groot; het weerspiegelt comfort en zelfexpressie. Het gaat om volume, proportie en gedurfde nonchalance.

 

Met een volledig oversized outfit maak je een statement. Maar subtielere combinaties werken ook. Combineer dan een oversized blazer of blouse met een aangesloten broek of rok. Of andersom: een regular fit bovenstuk met een oversized broek.

Krijtstreep pak

Een pinstripe pak is een echte power suit. Je straalt hiermee niet alleen zelfvertrouwen uit, maar ook professionaliteit. Het mooie van het krijtstreep pak is de veelzijdigheid. Je hebt de vrijheid om te spelen met vormen, silhouetten en stijlen. Zo vind je het pak dat perfect bij je past.

 

Accentueer je figuur met een getailleerde blazer. Of kies voor de nonchalante oversized look met de boyfriend blazer. Ook met de fit van je broek kun je alle kanten op. Een flared broek geeft een retro touch, terwijl een wijde broek een gevoel van luxe en comfort biedt. Voor een strakkere, moderne look kun je kiezen voor een skinny fit. Benieuwd welke stijl het best bij jou past? Ontdek jouw ideale broekfit hier.

Pinstripe jumpsuit

Jumpsuits hebben altijd een speciaal plekje in ons hart gehad. Ze bieden moeiteloze stijl en gemak. Met slechts één kledingstuk ben je in een handomdraai klaar om de deur uit te gaan. Het is de perfecte combinatie van stijlvol en comfortabel, zeker onze travelstof jumpsuits met veel stretch. Combineer met een fijne sneaker om het comfort compleet te maken.

 

Maar er is nog een manier om die geliefde jumpsuit-look te krijgen zonder je te beperken tot één enkel stuk? Door een top te combineren met een broek kun je die naadloze jumpsuit-esthetiek creëren. Maar dan met de flexibiliteit van twee afzonderlijke kledingstukken. Je kunt de top en broek afzonderlijk dragen, waardoor je meer combinatiemogelijkheden hebt voor verschillende gelegenheden.

makkelijk matchen

Een van de grootste voordelen van de krijtstreep is het gemak waarmee je ‘m kunt combineren. Met zwart of wit is altijd goed. Een favoriet van ons is de combinatie met de witte blouse. Chiquer gaat het niet worden als je ’t ons vraagt.

 

Maar ook een knalkleur laat zich goed combineren met pinstripe. Zeker als je krijtstreep zwart/wit is. Dan kun je alle kanten op met een accentkleur. Denk aan felle kleuren als magenta of lime.