Hide menu

30 April 2021 13:22

Anneloes’ verhaal achter 15 jaar Studio Anneloes

Vijftien jaar Studio Anneloes, daar is uiteraard ontzettend veel gebeurd.
Er is maar één persoon die dit het beste kan vertellen: Anneloes natuurlijk!
Lees hier haar persoonlijke verhaal achter vijftien jaar Studio Anneloes.

Een trip naar Istanbul
Het is alweer vijftien jaar geleden dat ik in mijn eentje ben begonnen met Studio Anneloes. Time flies when you’re having fun right? Het voelt als de dag van gisteren toen mijn man, Jan-Willem, vroeg of ik meeging op business trip naar Istanbul. Destijds was ik nog aan het werk als Sales Manager binnen de Retail en merkte ik dat mijn klanten budget wilden overhouden.

Dit deden ze om op korte termijn behoeften in te kunnen spelen met fashion items. De grote, gevestigde merken konden deze behoeften niet waarborgen omdat je bij hen op de lange termijn moest inkopen. Bovendien waren hun collecties vaak niet ingericht op de Nederlandse pasvorm. Hier kwam nog bovenop dat ik me niet meer zo goed kon vinden in de collecties, omdat de styling zo ver weg stond van de wensen van de consument. Ik voelde een gat in de markt!

Het commerciële en creatieve hart

Mijn man was in die periode stoffen agent, vandaar dat ik met hem mee kon op business trip. Toen ik in Istanbul was, begon het spontaan te kriebelen en ontdekte ik bij diverse fabrikanten allerlei items en modellen waar ik direct klanten bij zag. Ik voelde handel en ben het één en ander gaan inkopen om bij mijn klanten te gaan testen. Dit sloeg aan, dus toen heb ik besloten om mijn commerciële en creatieve kant te bundelen en voor mezelf te beginnen.

/en/stories/anneloes-verhaal-achter-15-jaar-studio-anneloes.html/imag2.jpg

De sprong in het diepe
Het was eigenlijk helemaal niet zo’n gunstige tijd om voor jezelf te gaan beginnen, maar ik kon het niet loslaten. Als startende ondernemer in de mode wil je dat de mensen jou vinden, dus dan moet je in het WFC (World Fashion Center) zitten. Hier kon ik tijdelijk een showroom huren, waar ik vanaf dag één al leuk ben gaan verkopen. Toen dat huurcontract was afgelopen ben ik uiteindelijk in een ontzettend goede showroom terecht gekomen op een A-locatie. Iedereen liep er langs, echt top! Na twee jaar is Jan-Willem in het bedrijf gekomen en hebben echt onze krachten kunnen bundelen om de volgende stappen te kunnen maken!

Trots
In die vijftien jaar hebben we zoveel mooie dingen meegemaakt. Het historische moment dat we in 2010 voor het eerst onze travelstof op de markt brachten. Of wat dacht je van het feit dat het alweer tien jaar geleden is dat we onze allereerste Franka trousers lanceerde? Inmiddels werken we met een groot team van toegewijde mensen aan alles wat Studio Anneloes, Studio Anneloes maakt. Als je kijkt naar hoe de webshop er in 2014 uitzag toen we ‘m lanceerde en hoe het er nu zeven jaar later uitziet, dan kan ik alleen maar zeggen dat het me vervuld met trots. Maar ook met verbazing, we zijn zo ver gekomen!

Zelfvertrouwen

In de afgelopen vijftien jaar is het doel onveranderd gebleven. We willen dat vrouwen zich nog mooier en zelfverzekerder voelen dankzij onze kleding. Items maken die er fantastisch uitzien, passen én voelen. Dat is waar wij nog altijd voor staan. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen: zelfvertrouwen is het mooiste wat je kunt dragen.

 

 

Duurzame mode
We zijn zuinig op Studio Anneloes en willen hier nog lang mee doorgaan. Daarom hebben we ons van begin af aan druk gemaakt over de toekomst. Ik ben dan ook ontzettend trots dat we in 2020 de QR-code hebben gelanceerd, waarmee je de footprint van een item kunt uitrekenen. We beseffen dat onze producten impact hebben op het milieu, maar proberen hier toch zo duurzaam en transparant mogelijk mee om te gaan. Het braafste meisje van de klas zijn we zeker niet, maar we zijn wel zo open mogelijk. Het is dan ook onze visie om een betere wereld te creëren waarin vrouwen zich sterk, zelfverzekerd en comfortabel voelen. Met respect voor elkaar en voor de omgeving. Als dat gevoel bij jullie wordt gecreëerd, dan is mijn persoonlijke missie geslaagd.

‘The secrets of Studio Anneloes’
De nieuwste collectie ‘The secrets of Studio Anneloes’ hebben we toegewijd aan het vijftienjarige jubileum. Dit is ook zeker jullie jubileum, want zonder jullie was het nooit gelukt! De collectie heeft haar naam te danken aan alle (fashion) secrets die we gaan onthullen. Zo hebben we al de limited edition Franka 3.0 gelanceerd en gaan jullie de komende weken het team en mij wat beter leren kennen. Het wordt een heerlijke collectie met mijn favoriete kleuren en items van de afgelopen jaren en uiteraard heel veel prints!

Bedankt voor de afgelopen vijftien jaar en op naar de volgende vijftien jaar vol met mooie nieuwe kleuren, feminine prints en bovenal: een goed gevoel. Be you, you’re unique!

Liefs,
Anneloes

SHOP SECRETS OF STUDIO ANNELOES COLLECTIE
fashiontrendcollectionin the spotlighttravelbehind the sceneshotspotmediacareteamcustomer servicetipspowervrouwenduurzaamheid

Misschien vind je dit ook interessant

in the spotlight
In the spotlight: Van Tilburg
In the spotlight: Van Tilburg! De grootste zelfstandige fashion shop van Nederland was ooit een kleine kleermakerswinkel.
Lees artikel
trend
Summer jersey
Comfortabel, sportief en ook nog super stylish. Dit wordt onze favoriete zomeroutfit!
Lees artikel
trend
Trend: watercolour florals
Oh the romance: schilderachtige bloemenprints. Florals zijn terug en wat worden we er blij van!
Lees artikel