Outfit inspiratie: Shelby's Favourites

Gepubliceerd op 17-02-2023

Outfit inspiratie: Shelby's Favourites

Iedereen in het team van Studio Anneloes is gek op fashion. Natuurlijk dragen we allemaal het liefste de comfy kleding uit onze eigen collecties, maar we stylen de items allemaal op onze eigen manier. Om jou van een frisse dosis outfit inspiratie te voorzien, stellen we een aantal vragen aan onze eigen Graphic Designer Shelby. Lees verder voor inspiratie en shop de looks onderaan de blog.

Hoe omschrijf je jouw stijl?

“In één woord: classy. Als ik een afweging moet maken, is het 80% chic, 20% edgy. Het geheel moet voor mij vrouwelijk zijn. Onder een oversized blazer draag ik bijvoorbeeld een aangesloten top, zodat mijn taille alsnog zichtbaar is. En wijde broeken vind ik heel leuk, maar dan wil ik dat ze wel mooi aansluiten bij mijn taille, zodat het geen hobbezak wordt.

Ik hou van Essentials, maar dan wel met iets extra’s, dus bijvoorbeeld een gouden detail of een extra laagje. Ik kies altijd voor goud, want dat past mooi bij mijn haar en bij mijn ogen. En ik laat altijd graag goudkleurige details in de outfits terugkomen.

"Op zondagen ga ik met een grote zonnebril en joggingbroek boodschappen doen. Helemaal incognito, haha."

Mijn sieraden zijn goud. Soms kies ik voor grote oorbellen en breng ik het geheel in balans door te kiezen voor een fijn kettinkje. Mijn favoriete laarsjes op dit moment hebben goudkleurige hakken. 

Als ik de deur uit ga, wil ik graag goed voor de dag komen. Dan vind ik het leuk om make-up op te doen, mijn nagels goed te verzorgen en mijn haar in de krul. Goed verzorgd.”

Altijd tot in de puntjes verzorgd?

“Thuis draag ik ook gewoon een joggingsbroek en heb ik een knotje in mijn haar. Dat doet iedereen toch? Alleen als ik op zondag een boodschapje moet doen, ga ik zo de deur uit. Het is zondag lekker rustig in de supermarkt en dan doe ik ook nog een grote zonnebril op. Helemaal incognito, haha.”

"In het najaar draag ik veel laagjes om mijn outfit op te spicen."

Waar moet kleding aan voldoen?

“Comfort staat meestal op één. Bij broeken vind ik dat vooral heel belangrijk. Ik hou van eten en ik wil daarna lekker kunnen uitbuiken, haha! Een elastische tailleband is dus wel zo fijn. Alleen bij laarsjes met hakken verkies ik soms looks boven comfort. Duurzaamheid vind ik ook belangrijk. Ik koop en verkoop graag kleding via Vinted. Altijd op zoek naar pareltjes.”

Preppen of improviseren?

“Ik heb ’s ochtends echt geen tijd om een mooie outfit te kiezen. Elke avond volg ik een ritueel, anders kan ik niet slapen. Na mijn skincare routine stel ik tot in de puntjes mijn outfit voor de volgende dag samen, dus zelfs met sieraden, een jas en bijpassende schoenen. Vanwege mijn schoenen- en jassentic kan ik heel veel combinaties maken. Heel soms heb ik de volgende dag geen zin in de outfit die klaar ligt, maar als ik dan op zoek ga naar iets anders, kom ik in tijdnood.”

Beïnvloeden de seizoenen jouw look?

“In de zomer draag ik vaak jurkjes en rokjes, in de winter alleen soms naar feestjes. Dan vind ik het teveel gedoe met een panty die dan weer kapot gaat als mijn nagels erin blijven hangen. Dan zie je mij veel sneller in een coltrui of een lekkere, warme blazer, want ik ben echt een koukleum. Dan draag ik veel laagjes om mijn outfit op te spicen.”

Waar zullen we jou nooit in zien?

“Niet teveel poespas. Normaal draag ik bijna nooit prints, maar ik word er sinds ik bij Studio Anneloes werk wel een beetje mee aangestoken. Meestal bouw ik mijn outfits op in laagjes en werk ik met verschillende materialen om het geheel spannend te houden. Qua styling hou ik het natuurlijk altijd classy."

Heb je styling tips voor de lezers?

“Ik draag zelf vaak hakken, zodat mijn benen langer lijken. En verder: be you! Gewoon lekker jezelf zijn. Laat niks je in de weg staan om je eigen stijl te dragen.”