Buy less. Choose well. Make it last.

Gepubliceerd op 21-01-2022

Buy less. Choose well. Make it last.

Elk kledingstuk, meubel of apparaat heeft impact op de planeet. Bij het productieproces van onze kleding maken wij bewuste keuzes om onze footprint te beperken. We vinden het belangrijk dat er goed nagedacht wordt over een aankoop.

We doen bij Studio Anneloes niets liever dan kleding maken waarin vrouwen zich sterk en zelfverzekerd voelen. Daarbij verliezen we nooit de toekomst uit het oog. We zijn open over de footprint van onze travelstof items, zodat je weet wat je koopt en wat de uitstoot ervan is. We hopen dat dit je helpt om een bewuste keuze te maken.

Buy less

Sommige deals klinken heel aantrekkelijk, maar denk goed na of je op lange termijn net zo blij bent met het product als op korte termijn. Ga je het écht dragen? Bewuste keuzes maken is de eerste stap naar een duurzamere garderobe, meer tips lees je in de blog. 

Choose well

Koop kledingstukken die lang meegaan. Kies stoffen die lang mooi blijven, zoals Travel Quality en denim. Een goede basisgarderobe is essentieel. Basics moeten tijdloos en makkelijk te combineren zijn én ze moeten een goede pasvorm hebben. Daarnaast kun je statement pieces kiezen om jouw stijl te benadrukken.

Make it last

Nog een manier om de mate van duurzaamheid te bepalen, is door te kijken hoe vaak je het item aan kunt trekken voordat het gaat slijten of voordat het uit de mode raakt. Het maakt een gigantisch verschil voor onze planeet of je een kledingstuk koopt met de intentie om het twee keer of tweehonderd keer te dragen. Je kunt de levensduur van jouw kleding verlengen door er goed voor te zorgen. Lees onze wastips, zodat je de kwaliteit ervan optimaal kunt houden.