5 knitwear trends die je meteen kunt dragen

Geplaatst door Amber 23-11-2022

5 knitwear trends die je meteen kunt dragen

Elk najaar komt knitwear terug in het modebeeld, maar wel telkens in een andere vorm of samenstelling. Wil je weten wat er dit najaar hot is op het gebied van knitwear? Lees dan snel verder.

ajour

Die sierlijke patronen in een trui of vest, dat is ajour. Bij deze breitechniek worden opzettelijk openingen in het patroon verwerkt. Samen vormen ze een motief of structuur. Zie het als een soort print. Het voordeel van ajour is dat het iets luchtiger is dan knitwear waar geen gaatjes in zitten. Zeker voor de tussenseizoenen, maar ook in de winter is dat soms net iets lekkerder dan een dichte, wollen trui. 

 

Het is niet alleen praktisch, maar ook stijlvol. Je kunt onder ajour een item dragen met een contrasterende of opvallende kleur voor een speelse look. Of ga juist voor een mooie top in dezelfde kleur voor een gecoördineerde look. Hoe dan ook: met ajour kom je goed voor de dag dit najaar. 

sleeveless

Mouwloze jasjes zijn trending en wij zijn fan. Gilets en waistcoats zien we anno 2022 overal in verschillende vormen en kleuren. Vestjes zonder mouwen zijn perfect voor het tussenseizoen, niet te warm en niet te koud. Werken met laagjes is de perfecte oplossing voor het wisselvallige weer van de Nederlandse nazomer en herfst. Je kunt er een mooie blouse met ballonmouwen onder dragen of een simpel shirt met lange mouwen. Ook heel mooi: draag een mouwloos vestje over een jurk. Je outfit wordt iets warmer en krijgt meer dimensie. 

preppy

Schooluniformen en andere decadente looks zijn trending. Denk aan spencers en truien met een gebreide V-hals of polo’s. Vaak hebben deze items een sportieve knipoog en worden ze gelinkt aan sporten zoals polo, cricket, tennis en golf.  


Ook preppy-proof is een kraag, bijvoorbeeld van de Poppy blouse, die boven een gebreide trui uitkomt. Je kunt kiezen voor een effen combinatie of juist een kraag met een print. Dat maakt het geheel iets speelser. Ook leuk: hang een kabeltrui over je schouders, zodat het lijfje op je rug hangt en de mouwen aan de voorkant. Lekker nonchalant en toch heel fashionable. 


PS: hoge sokken passen ook helemaal in het modebeeld van nu. 

wrapped

Wikkeltops en -truien zagen we de afgelopen twee jaar al veel en ook dit jaar kom je hiermee goed voor de dag. Zowel truitjes die je moet knopen als items die gesloten zijn bij de boord. Wrapped pullovers hebben een lekkere nonchalante look en ze zijn dus perfect voor een dagelijkse outfit. Combineer je wikkeltrui met een broek van travelstof of een mooie jeans. Simpel en stijlvol, daar houden wij van!

loose fit

‘Oversized’ is een van de grootste trends van het najaar. Niet alleen blazers en broeken hebben een wijde fit, ook gebreide items zijn lekker ruim. Kies een comfy vest waarin je jezelf kunt terugtrekken of ga voor een oversized trui. Als je niet van top tot teen gehuld wilt zijn in ruime kleding, kun je zoeken naar balans. Bijvoorbeeld een wijde trui met een skinny of flared broek. Of een groot vest met een aangesloten top eronder.