5 jurken die iedere vrouw in haar kast wil hebben

Geplaatst door Amber 11-12-2022

5 jurken die iedere vrouw in haar kast wil hebben

Met een jurk maak je indruk, of je nu gaat voor een understated model of juist voor een heel opvallend exemplaar. Als je het ons vraagt, zou elke vrouw deze vijf type jurken in haar kast moeten hebben. Lees en laat je inspireren.

Little black dress

Zorg dat je altijd een tijdloze, minimalistische jurk in de kast hebt hangen. Hierop kun je terugvallen als je een date, bruiloft, begrafenis, (zakelijke) lunch of borrel op de planning hebt staan. Bij deze jurk is de pasvorm belangrijk. Vind die ene jurk waarin jij je elke keer weer goed voelt.

 

Of het nu komt door de getailleerde fit of andere eigenschappen; zoek echt wat bij jou past. Ook qua stijl. Voor de een is een aangesloten fit perfect, terwijl de ander voor een zwierig model gaat. Een little black (of blue) dress kun je gemakkelijk stylen voor verschillende gelegenheden. Je schoenen, tas en sieraden kunnen het verschil maken. 

De bloemetjesjurk

Toegegeven: de naam ‘bloemetjesjurk’ heeft een hoog huppeltrutjes gehalte. Echter zien we elk jaar florals terug in het modebeeld, vooral tijdens het Spring/Summer season en zijn we er stiekem groot fan van. Uiteraard zijn er ook tijdloze versies waar je jaren mee vooruit kunt. Bijvoorbeeld de kleurrijke jurk die je hier ziet. Is het geen plaatje? En helemaal niet zo truttig toch? Veel bloemenprints zijn stijlvol of zelfs stoer. Je moet alleen even de juiste voor jouw stijl vinden en dan is succes verzekerd!

Statement dress

Soms is er een reden dat je net even wat extra aandacht wilt trekken. Bijvoorbeeld als je een zeker persoon op het oog hebt, als er een promotie in het verschiet ligt of gewoon omdat je van complimentjes houdt. Ook hiervoor geldt dat het voor iedereen verschillend is hoe zo’n jurk eruit ziet. Kies bijvoorbeeld een knalrood exemplaar of een aantrekkelijke print. Of ga juist voor pofmouwen, ruches en andere opvallende features. Als er maar een jurk in je kast hangt waarmee je soms de show kunt stelen, want je mag gezien worden!

Casual

Comfort staat bij ons altijd op één en met onze travelstof zie je er in een mum van tijd uit om door een ringetje te halen. Hoewel wij er groot voorstanders van zijn om alles uit de kast te trekken om er waanzinnig uit te zien, kiezen we soms ook voor een casual look. Bijvoorbeeld als je boodschappen gaat doen of tijdens een familiebezoek. In zulke situaties zweren wij bij een tijdloos stippen-printje of bretonse strepen. Je kunt ook kiezen voor jurken met sportieve eigenschappen, zoals cuffs, drawstrings en tapejes aan de zijkanten.

Sensueel en stijlvol

Allereerst: niets is sexier dan een vrouw die zich goed voelt in haar outfit. Dat betekent dus dat je echt niet het perfecte lichaam hoeft te hebben. Het betekent ook niet per se dat je lichaam optimaal tot zijn recht ‘moet’ komen, maar dat helpt voor veel vrouwen wel. Vandaar de volgende tips!

Het allerbelangrijkste is dat je jezelf comfortabel en zelfverzekerd in een jurk voelt. Dan staat het sowieso mooi.

Kijk eerst goed wat je mooi vindt aan jezelf en leg daar de nadruk op. Misschien heb je fantastische benen, een slanke taille of een jaloersmakende bilpartij. Zet je bescheidenheid even aan de kant en probeer jezelf door de ogen van anderen te zien. Als je met deze gedachte in je hoofd een jurk kiest, zullen je ‘flaws’ zullen automatisch minder opvallen. 

Daarnaast zijn er natuurlijk extra trucjes om daar de aandacht vanaf te leiden. Kies bijvoorbeeld voor een jurk met (korte) mouwen als je geen fan bent van je bovenarmen of voor een maxi dress als je jouw benen liever niet showt. Simpel maar zeer effectief!

 

Sexy betekent ook niet dat je zoveel mogelijkheid huid moet laten zien. Kies er juist voor om te doseren. Waar ga je voor ‘bloot’ en waar niet: decolleté, bovenarmen, bovenbenen, middenrif. Ga bij voorkeur voor 50/50 en kies dus twee van de vier opties. In ieder geval niet allemaal; zo houd je het classy!