Productinformatie en wasvoorschriften

carelabel

Bedankt voor het aankopen van een Studio Anneloes kledingstuk !

Uiteraard wensen wij u veel en vooral lang draagplezier van uw nieuwe aankoop toe. Hiervoor adviseren wij u om goed de wasinstructies op het wasetiket en eventueel het extra advies op het label te lezen.

Veel van onze kleding is gemaakt van viscose. Dit is een kunstmatige vezel gemaakt van een natuurproduct (hout) en geeft door z'n eigenschap een prettig draagcomfort maar is wel kwetsbaar. Kijk daarom tijdens het dragen uit om het stof oppervlak niet te veel te laten  schuren door bijvoorbeeld een riem, een tas of een ander object. Was je kleding niet onnodig vaak, hang het liever af en toe uit in de buitenlucht of in de badkamer na het douchen. Gebruik bij het wassen niet te veel wasmiddel en vermijd het gebruik van wasverzachter, wat de eigenschap heeft de aard van de vezel erg te verzwakken waardoor pluisvorming kan ontstaan.

Was ALTIJD je kleding binnenstebuiten, en kleding van viscose ook nog  het liefst in een waszakje. Stop ook niet te veel wasgoed in de machine. Dat geeft veel wrijving en kan pilling en pluizen van de stof veroorzaken.

 

Sommige kleding van Studio Anneloes is gemaakt van polyester. Door de zeer moderne productiemethodes van tegenwoordig kan men deze synthetische vezel dusdanige eigenschappen geven dat het uiteindelijk in zeer comfortabele stoffen verwerkt kan worden. Echter een van de eigenschappen van synthetische stof is dat het onder bepaalde omstandigheden statisch kan worden. In dit geval is het juist wel aan te bevelen met wasverzachter te wassen! Door met wasverzachter kleding van synthetische stof te wassen, neemt het statische effect enorm af maar het beïnvloed tegelijkertijd niet de aard van de vezel.